Svjedok potvrdio: Knezović je pucao na navijače FK Sarajevo!

Suđenje za ubistvo Vedrana Puljića

Svjedok potvrdio: Knezović je pucao na navijače FK Sarajevo!

M. Šljivak

Danas je u Splitu nastavljeno suđenje Oliveru Knezoviću za ubistvo navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića i ranjavanje još šestorice u Širokom Brijegu 2009. godine.

Svjedočio je policajac Bernard Bebek, koji je bio na očevidu i kojem se obratio Dragan Vujević odmah nakon pucnjave. Njemu je Knezović oteo pištolj.

"Vujević mi je kazao: "Bebek, sve je sređeno, ništa nisi vidio da mi je pištolj oduzet i da je pucano" i da to prenesem kolegama. Shvatio sam da je Vujević htio da se to ne zna, a ja i ostale kolege smo mu sugerirali da to prijavi pretpostavljenima i da kaže da mu je pištolj bio oduzet. Ne znam je li to prijavio", kazao je policajac Bebek, a prenosi Index.hr.

Kao svjedok se pojavaio i sam Vujević. Potvrdio je kako mu je Knezović oteo pištolj.

"Oborili su me na tlo i oteli pištolj iz kojeg je Knezović zapucao. U to sam siguran sto posto i to lice nikada neću, niti mogu, zaboraviti. To je upravo ova osoba koja sjedi tu iza mene. On je bio taj koji je uzeo pištolj. Pucao je u pravcu navijača Sarajeva pod kutom od 90 stupnjeva. Ispalio je dva hica, a ja sam krenuo prema njemu. Onda se desilo ono što neću zaboraviti cijeli život. Okrenuo je cijev pištolja prema meni, mislio sam da će u mene pucati. No, okrenuo se prema stadionu i nastavio pucati prema navijačima Sarajeva. Ispalio je sve metke, bilo ih je deset u spremniku. Nisam vidio stradavanje Puljića, a kolege iz PU Široki Brijeg su mi rekli da mi je pištolj oduzeo Oliver Knezović. Nakon što je ispalio dva hica, povlačio se prema centru, hodajući unatrag i pucajući. Za to vrijeme su navijači Sarajeva trčali prema njemu i ostalim navijačima Širokog", kazao je Vujević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Suđenje se nastavlja 11. aprila.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije