Bh. nogometaš u  Italiji zaigrao na najneobičnijem terenu ikada, u debiju bio junak svog tima

Sjajno je započeo u novom izazovu

Bh. nogometaš u Italiji zaigrao na najneobičnijem terenu ikada, u debiju bio junak svog tima

S. Mlaćo
Dugo će vikend iza nas pamtiti bh. nogometaš Sedin Ljuca koji je ove zime napustio NK Bratstvo i skrasio se u Italiji.

Krenuo je Ljuca u novu avanturu ovog januara, a saradnju je dogovorio sa niželigašem Nicola Galante Casalbordino koji je slavio u gostima kod Sportinga.

Caporale je pogodio za domaće, a za goste Coccino i činilo se da će meč završiti 1:1. Ipak, Ljuca je glavni krivac što je njegov tim slavio pobjedu. Pogodio je u sudijskoj nadoknadi za veliko slavlje saigrača ali i navijača svog tima koji su bodrili ekipu na gostovanju.

Njegov klub je objavio video fenomenalnog pogotka i uputio mu čestitku, a Ljuca se definitivno ima čime pohvaliti i to u debiju. Teren je bio u užasnom stanju, a ovaj 26-godišnji Sarajlija je otkrio šta se zapravo dešavalo danima prije meča.

“Rival nam je bila jedina ekipa koja nema umjetnu travu i istu trebaju postaviti za par dana. Sve su pripremili, kao što i možete vidjeti na videu. Zbog toga nisu htjeli odgađati meč ili tražiti rezervnu opciju, a zanimljivo da tri godine nisu izgubili na svom terenu“, priča Ljuca.

[facebook]https://www.facebook.com/APDCASALBORDINO/videos/3372296406354276[/facebook]

Oglasi

Postigao sam svoj prvi pogodak, ujedno je to bilo za pobjedu i to sa 25 metara. Prvi je to poraz našeg rivala kod kuće nakon čak tri godine“, dodao je on.

Iako se radi o nižem rangu, Ljuca je dobio brojne čestitke i pohvale, a posebno kod navijača svog tima koji ga već vide kao njihovog ljubimca.

Treba istaći da se i pored teškog terena odlično snašao, a jasno je da loptu itekako teško bilo kontrolisati.

Ljuca je u BiH nastupao za Bratstvo, Igman, Čapljinu, Radnik iz Hadžića, Simm Bau, Slaviju, Goražde...

U protekloj polusezoni Prve lige FBiH upisao je 15 nastupa i bio prvi strijelac Bratstva. Povezivao se sa nekoliko bh. klubova, no na kraju se odlučio za odlazak u Italiju.

Prošle sezone sa Igmanom iz Konjica je osvojio naslov prvaka Prve lige FBiH i sa nekoliko pogodaka bio junak ovog tima, danas člana Premijer lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi