Gostujući trijumfi Tomislava i Radnika, jedan pogodak odlučio pobjednika u Gračanici

Tri duela 14. kola Prve lige FBiH

Gostujući trijumfi Tomislava i Radnika, jedan pogodak odlučio pobjednika u Gračanici

H. Zilić

Bilo je dosta uzbudljivo na današnjim mečevima šestog kola Prve lige FBiH. U ovom izvještaju donosimo pregled tri duela, gdje smo vidjeli mala iznenađenja u Goraždu i Srebreniku, a strijelci su bili raspucani.

Tomislav je osvojio vrijedna tri boda i savladao Goražde sa 1:3.

Dosta otvoreno se igralo u prvom poluvremenu, to se posebno odnosi na goste.

Iz takve igre, Tomislav je nagrađen u 35. minuti kada je Bešlić pogodio za 0:1. Ipak na odmor se odlazi sa 1:1, poravnanje domaćinima donio je Hasanović golom iz penala u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Gosti su igrali hrabro i u nastavku meča, a Nikola Šiško u 61. minuti pogađa za 1:2. Nevjerovatnu igru gostiju začinio je Banović pogotkom za 1:3 u 67. minuti što je bio i konačan rezultat utakmice.

GORAŽDE - TOMISLAV 1:3

Oglasi

GORAŽDE: Ćulov, Antić, Dučić, Konjalić, Pandžić, Salanović, Kozić, Hasanović, Islamagić, Panjeta, Ramović.

TOMISLAV: Puljić, Ćerdić, Galić, Banović, Šiško, Araujo, Bešlić, Lasić, Musić, Kovač, Šiško.

Gradina je na svom terenu u Srebreniku poražena od Radnika iz Hadžića također sa 1:3.

Tim iz Srebrenika je dobro otvorio susret imali su priliku preko Mehmedovića u osmoj minuti, ostalo je 0:0.

Sredinom prvog poluvremena, domaći kao da su nestali sa terena. Radnik u 30. minuti preko Abubakara dolazi do vostva od 0:1, da bi Oputa u 37. minuti pogodio za 0:2 i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

Kešetović početkom drugog poluvremena, tačnije u 47. minuti pogađa za 1:2, a pet minuta kasnije Mehmedović je dobio crveni karton i Gradina je ostala s igračem manje.

Do kraja meča gosti postižu još jedan pogodak za konačnih 1:3, strijelac je bio Harbaš.

GRADINA - RADNIK 1:3

GRADINA: Kršić, Kešetović, Musić, Andrić, Mehmedović, Brčkalić, Stjepanović, Muminović, Imamović, Selman, Hasanbegović.

RADNIK HADŽIĆI: Mujezinović, Ramić, Abubakar, Oputa, Jusupović, Harbaš, Jašarević, Rizvo, Abubakar S., Karamujić, Yahaya.

U Gračanici su veoma borbenu utakmicu odigrali Bratstvo i Simm Bau. Bilo je prilika pred oba gola, a na kraju su se radovali domaći fudbaleri koji su do trijumfa od 1:0 došli golom u finišu utakmice.

BRATSTVO - SIMM BAU 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

BRATSTVO: Mustačević, Devedžić, Ristović, Ljuca, Ćosić, Jaganjac, Aletić, Hadžimujić, Mehičić, Mustafagić, Kahrimanović.

SIMM BAU: Hodžić, Poturalić, Bradarić, Duraković, Čago, Bečak, Mehić, Vasiljević, Mamić, Sažić, Hrustanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi