Sedmica iz snova: Lijepo je biti Bosanac i Hercegovac

Uspješna sedmica za bh. sport

Sedmica iz snova: Lijepo je biti Bosanac i Hercegovac

Iza svih onih koji iskreno vole Bosnu i Hercegovinu nalazi se jedna nevjerovatna sedmica. Sportska dostignuća su se nizala te su naši košarkaši, odbojkaši i fudbaleri pokazali koliko nam ustvari malo treba do uspjeha.

Osvrnimo se još jednom na ovu sedmicu iz snova bh. sporta.

 

Naši košarkaši su pobjedom protiv Gruzije jedno kolo prije kraja kvalifikacija osigurali plasman na Eurobasket 2013 u Sloveniji. Nevjerovatna partija izabranika Ace Petrovića u Tbilisiju pokazala je koliko samo talenta, volje i srčanosti imaju naši košarkaši. Ne smijemo zaboraviti muke selektora Petrovića koji je zbog brojnih povreda u svom rosteru imao u rotaciji samo 6-7 igrača. Ne smijemo zaboraviti ni izjavu našeg selektora koji je istakao kako su veze Sarajeva sa svijetom katastrofalne te da zbog takvih stvari njegovi igrači umjesto u hotelima, noći i rana jutra provode na evropskim aerodromima. Zbog svega ovoga, njihov uspjeh je još i veći.

 

Olimpijske igre u Londonu nam nisu donijele radost. Čak štaviše zapitali smo se kakvi ljudi vode naš Olimpijski savez i da li ćemo sa njima na čelu ikada biti ponosni na neki Olimpijski uspjeh. Međutim, na Paraolimpijadi, naša reprezentacija u sjedećoj odbojci koja nas je bezbroj puta do sada obradovala, opet je to uradila te su nam ovi heroji nacije obezbjedili barem srebro. Borba za zlato tek predstoji i budući da su nas na to navikli, očekujemo najsjajnije odličje.

 

I za kraj naravno, fudbal. U jučerašnjim kvalifikacionim susretima, mlada reprezentacija je ostvarila veliki uspjeh savladavši na stadionu "Asim Ferhatović-Hase svoje vršnjake iz Grčke sa ubjedljivih 4:0. Nažalost, tribine su bile gotovo prazne te su rijetki gledali sjajnu partiju izabranika Vlade Jagodića. Nadamo se da će u predstojećem susretu protiv Njemačke tribine biti ispunjene, jer su momci to i zaslužili.

Bilo kako bilo, u glavnom gradu Lihtenštajna, Vaduzu, tribine nisu bile prazne. Naši sjajni navijači su ih ispunili te su nosili naše A reprezentativce do visoke pobjede nad Lihtenštajnom (1:8). Mrežu slabašnih protivnika su punili Misimović, Ibišević i novi najbolji strijelac našeg nacionalnog tima, Edin Džeko. Naši najbolji fudbaleri su ovom visokom pobjedom na najbolji način pokazali konkurentima da im je cilj u ovim kvalifikacijama direktan plasman na Mundijal u Brazilu 2014. godine.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za kraj možemo samo poželjeti još mnogo ovakvih sedmica koje nas čine ponosnim na naše sportiste i našu zemlju.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.