Seedorf: Igrači su gladni pobjeda

Milan slavio protiv Cagliarija

Seedorf: Igrači su gladni pobjeda

Edmir Škorić

Nogometaši Milana uvezali su dvije pobjede u Seriji A. Nakon pobjede nad Veronom, savladali su u 21. kolu Cagliari u gostima.

Pogocima Marija Balotellija i Gianpaola Pazzinija Milan je u samoj završnici napravio preokret i savladao Cagliari s 2:1. Clarence Seedorf je jako sretan što je nastavljena serija pobjeda u Seriji A. 

"Sretan sam zbog igrača. Bilo je važno zbog našeg morala da danas pobijedimo. Pokazali smo pravi duh. Igrači moraju imati taj borbeni duh. Definitivno se možemo poboljšati i hoćemo. Moramo biti mentalno jaki i borbeni", rekao je Seedorf nakon utakmice, dodavši:

"Momčad je pokazala da ima želju za učenjem i napredovanjem. Također imaju veliku glad za pobjedama".

"Balotelli je bio jako dobar. Pomogao je u odbrambenoj fazi. Borio se, kao i ostali naši igrači. Ova pobjeda će nam dati poticaj za predstojeće utakmice", istakao je holandski trener, a novinare je posebno zanimalo hoće li biti velikih pojačanja.

"Hoće li Berlusconi ponovo početi trošiti? Klub je očito u fazi tranzicije, moramo naporno da radimo. Ne treba nagliti".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Situacija sa ljudima iz Upravnog odbora? Ne postoje nikakvi problemi. Atmosfera je mirna i sve je u najboljem redu", ističe Seedorf, a onda istakao da bi Ricardo Montolivo mogao igrati ofanzivnije kada se na terenu pojavi Ganac Micahel Essien, koji je jučer stigao u klub.

"Hoćemo li Montoliva pomjeriti naprijed kada Essien bude na terenu? Vidjet ćemo. Možda i da. Essien je veliki ratnik i veliki čovjek. Pomoći će nam i na terenu i izvan njega".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.