Seedorf ni u Deportivu nije 'trajao' duže od nekoliko mjeseci

Oprostio se od španskog tima

Seedorf ni u Deportivu nije 'trajao' duže od nekoliko mjeseci

Legendarni holandski fudbaler Clarence Seedorf nakon samo nekoliko mjeseci završio je epizodu u Deportivu.

Seedorf je kormilo tima iz La Corune preuzeo početkom februara s ciljem da izbori opstanak, međutim momčad pod njegovim vodstvom je zabilježila tek dvije pobjede i ispadanje u niži rang se od straha pretvorilo u realnost.

Kako zacrtani cilj nije ispunio, dvije strane su se rastale...

"Bila je čast braniti boje kluba kao što je Deportivo. Hvala svima u klubu na podršci i mjesecima koji su za nama", kazao je Seedorf za zvaničnu klupsku stranicu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Seedorf je pored Deportiva još vodio Milan i kineski Shenzen. Ni tu se nije zadržao duže od nekoliko mjeseci.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi