Golijada na Riazoru, Deportivo hvata slamku spasa

Kraj za Malagu

Golijada na Riazoru, Deportivo hvata slamku spasa

Edmir Škorić

Sjajan meč odigrali su Deportivo i Malaga na Riazoru, a domaćin je slavio s 3:2.

Deportivo je protiv posljednjeplasirane Malage upisao vrijednu pobjedu. Iako je tek peta u prvenstvu, za ovaj tim bi mogla biti jako važna, pošto se sedam kola prije kraja vratila nada u opstanak.

Lucas Perez je u šestoj minuti s bijele tačke doveo Deportivo u vodstvo, ali je Rolan u 41. minuti poravnao na 1:1.

Do 70. minute ništa, a onda se otvorilo. Adrian pogađa za 2:1 prednost Deporitva, Rolan novim golom samo dvije minute kasnije vraća stvari na početak, da bi pet minuta prije kraja Adrian zabio za pobjedu Deportiva.

Deportivo ima 23 boda, na minus pet je od Levantea, koji ima i utakmicu manje, pošto za vikend dočekuje Las Palmas. Alaves na 16. mjestu ima 32 boda, a Malaga sa 17 bodova polako pakuje kofere za niži rang.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 31. kolo:
Deportivo - Malaga 3:2 (Perez 6 - penal, Adrian 70, 85/ Rolan 41, 73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi