Seferović: Čuo sam se sa Spahićem, dolazim u Ljubljanu

Spreman je igrati za bh. reprezentaciju

Seferović: Čuo sam se sa Spahićem, dolazim u Ljubljanu

E. Škorić

Haris Seferović, ofanzivac Fiorentine, dobio je poziv Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za upoznavanje i druženje sa igračima i stručnim štabom u Ljubljani 6. februara. 

U Nogometnom savezu naše zemlje iskoristit će odigravanje prijateljske utakmice sa Slovenijom za upoznavanje s mladim, talentiranim igračima, koji bi mogli u budućnosti činiti okosnicu naše reprezentacije. Poziv su tako dobili Sead Kološinac, Alen Halilović, Sead Hajrović, Haris Seferović...

 

Seferović je za SportSport.ba kazao kako će putovati u Ljubljanu i kako je spreman igrati za bh. reprezentaciju.

 

"Čuo sam se sa kapitenom Spahićem, doći ću u Ljubljanu, ostalo mi je još samo da rezervišem let.  Velika mi je čast što ću imati priliku da upoznam sve bh. igrače. Već sam ranije upoznao Džeku, Spahića, Ibričića i evo nedavno i Pjanića", kaže Seferović u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

 

"Trebam da se odajvim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."

 

U Fiorentini Seferović sve češće igra, zbog čega je jako sretan. "Zadovoljan sam, igram sve više i zasad je dobro. Do ljeta ćemo vidjeti šta i kako, ali moguće je da na ljeto odem iz kluba. No, ranije da bi se o tome pričalo."

 

Posebno je oduševljen Pjanićem, kojeg u budućnosti vidi u nekom velikom klubu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Veliki je igrač i čeka ga velika karijera. Mislim da će biti u samom vrhu svjetskog nogometa. Nedavno smo se upoznali kada je Fiorentina igrala protiv Rome. Odličan je momak i bit će mi drago ako budemo dijelili i reprezentativnu svlačionicu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.