Seferović nema poseban motiv protiv Srbije: Što je bilo, bilo je...

Ne osjeća nikakvu mržnju prema bilo kome

Seferović nema poseban motiv protiv Srbije: Što je bilo, bilo je...

Srbija i Švicarska će 22. juna u Kaliningradu imati direktnu bitku za prolazak u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Dvoboj protiv Srbije će biti puno više od obične utakmice za nekoliko švicarskih reprezentativaca, onim kojima je zemlja rođenja Kosovo ili kojima su roditelji s Kosova, a inostrane medije interesovalo da li dodatni naboj osjeća i Haris Seferović.

Harisovi roditelji su porijeklom iz Sanskog Mosta, no u Švicarsku izbjegli i prije nego što je izbio rat u našoj zemlji. O crnim devedesetim ne zna mnogo, samo kroz priče koju mu je otac pričao, ali danas ne osjeća nikakvu mržnju prema bilo kome.

"Ono što se dogodilo, dogodilo se. Nisam rođen u BiH, niti sam tu kada živio. Danas sa mnom u Benfici igra nekoliko fudbalera iz Srbije i privatno smo vrlo dobro. Družimo se, idemo zajedno na ručkove... Sada je Svjetsko prvenstvo, i mi i oni želimo pobjedu, tako da će to biti jedna sasvim normalna fudbalska utakmica", istakao je Seferović.

Otkrio je Seferović kako njegov otac i danas, unatoč milionima koje zarađuje igrajući fudbal, radi u smjenama u tvornici koja proizvodi dijelove za njemačke automobile. Tražio je, priznaje, da mu otac barem ne radi više noćne smjene, ali mu se samo zahvalio.

"Vjerovatno je previše ponosan i želi svoj novac. Ako se osjeća dobro i uživa u onome što radi, onda ga treba shvatiti", dodao je Seferović, pa otkrio ko je u djetinstvu bio autoritet u kući.

"Otac je bio strog. Ako se nije odmorio dobro, uvijek bih mu rekao da ne ustaje iz kreveta (smijeh). Majka je više osjećajna. Sretan sam jer su roditelji danas ponosni na mene, kao i na braću i sestre."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Senko Samic
Njenu je ipak Mladic heroj..
4 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije