Seferović: U ponedjeljak krećemo sa radom, razumni su prijedlozi za nastavak prvenstva
Seferović i Hodžić će u ponedjeljak okupiti igrače, te će krenuti sa trenažnim procesom u nekoliko grupa

Trener NK Čelik za SportSport.ba

Seferović: U ponedjeljak krećemo sa radom, razumni su prijedlozi za nastavak prvenstva

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Još je upitno hoće li i kada se nastaviti Premijer liga BiH u nogometu. Bez obzira na to što još nema odluke o nastavku, nakon što je klubovima dozvoljeno da obavljaju treninge, podjedinici klubovi su već okupili igrače i krenuli su u grupni trenažni proces.

NK Čelik u ponedjeljak bi trebao da krene s trenažnim procesom, što je za SportSport.ba potvrdio Almir Seferović, trener kluba, koji je danas održao sastanak u prostorijama kluba s v.d. predsjednikom Damirom Bradarcem.

"Malo smo iznenađeni razvojem situacije. Ja i trener golmana Ibro Hodžić, kao treneri koji su bili u stručnom štabu imamo ugovor i tu smo od početka sezone. Obavili smo razgovor s gospodinom Bradarcem i postigli smo dogovor da nastavimo s radom u klubu. Uz nas tu će biti i Pavle Skočibušić, trener koji ima Profi licencu, te još par trenera iz omladinskog pogona. Za ponedjeljak 18. maja zakazali smo prozivku i početak trenažnog procesa. Imamo na raspolaganju 23 nogometaša i 3 golmana. Problem će nam biti stranci koji će prilikom ulaska u BIH morati najvjerovatnije proći karantin. Svi smo željni izlaska na teren poslije dva mjeseca" istakao je Seferović.

Još nije riješeno pitanje nastavka Premijer lige, ali igrači moraju trenirati, ako se u međuvremenu promijeni odluka i najavi nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S obzirom na to da smo radili individualno, vjerujem da igrači već imaju dobru bazu. Za početak biće mali problem rad po grupama, ali se nadam da ćemo i to prevazići. Tri sedmice do nastavka lige su dovoljan period da se kvalitetno pripremimo. Ja i trener golmana Ibro Hodžić cijelo vrijeme smo u kontaktu s igračima, oni rade po našem programu, nismo odmarali za vrijeme ove pandemije i zabrane treniranja. FK Željezničar je dostavio prijedloge za nastavak sezone i po meni tu ima dosta dobrih stvari i realnosti da se liga privede kraju na zelenom terenu". kazao je Seferović.

Kada su u pitanju treneri iz omladinskog pogona, Skočibušiću, Seferoviću i Hodžiću trebali bi pomagati Hukić, Bujak i Brkić, koji su uposlenici kluba s Bilinog polja, a koji su proteklom periodu bili angažovani na treniranju omladinaca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi