Šehić bespomoćan u Firenci, novi poraz Intera

Evropa liga, grupe J, K, L

Šehić bespomoćan u Firenci, novi poraz Intera

Fudbaleri Intera doživjeli u novi poraz u okviru Evropa lige.

Bolji od izabranika Franka De Boera bili su fudbaleri Sparte iz Praga, a rezultat je na kraju bio 3:1 za domaće. Sparta je sjajno otvorila meč te su poveli već u 7. minuti, a strijelac gola bio je Kadlec. Samo osam minuta kasnije novi gol u meži gostiju. Veliku grešku odbrane Intera iskoristio je ponovo Kadlec koji je pogodio za 2:0. To je bio i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Nastavak meča donio je još dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo je Inter smanjio u 71. minuti nakon pogotka Palacia, da bi domaći pobjedu potvrdili pet minuta kasnije kada je Holek bio strijelac. Minutu prije toga Ranocchia je dobio drugu žuti, odnosno crveni karton. U drugom meču ove grupe Hapoel Beer Sheva i Southampton su podijelili bodove odigravši 0:0.

Kada je u pitanju grupa J, Fiorentina je savladala Qarabag sa visokih 5:1. Sve je po zlu krenula za gostujuću ekipu kada je Yunuszade dobio direktan crveni karton u 30. minuti. Već devet minuta kasnije Babacar je pogodio za 1:0, da bi samo četiri minute kasnije Kalinić povisio na 2:0. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Babacar je postavio 3:0. Nastavak meča donio je još dva gola u mreži Ibrahima Šehića. Oba je postigao Mauro Zarate i to u 63. i 78. minuti, a Qarabag je počasni gol postigao u 92. minuti preko Ndlovua. Ibrahim Šehić je branio cijeli meč za goste. U drugom meču ove grupe PAOK je slavio u gostima kod Libereca sa 2:1. Gojko Cimirot je odigrao cijeli meč za goste.

U grupi L Villareal je remizirao u gostima kod Steaue 1:1. Gosti su poveli preko Borre u 9. minuti, da bi samo deset minuta kasnije Muniru poravnao na 1:1 što je bio i konačan rezultat ovog meča. U drugom meču ove grupe Zurich je slavio na domaćem terenu protiv Osmanlispora sa 2:1. Avdija Vršajević je za goste odigrao cijeli meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti