Šehić nakon sjajnih partija može da bira: Ostanak u Qarabagu ili novi izazovi?
Šehić je briljirao u Ligi prvaka, a njegove dobre partije nisu ostale nezapažene pa su na adresu Qarabaga stigle i ponude za bh. reprezentativca.

Je li vrijeme za promjenu sredine?

Šehić nakon sjajnih partija može da bira: Ostanak u Qarabagu ili novi izazovi?

A. Beganović

Iza bosanskohercegovačkog golmana, Ibrahima Šehića, je godina iz snova. Sa svojim Qarabagom ispisao je historiju azerbejdžanskog fudbala zlatnim slovima, a fenomenalne odbrane u Ligi prvaka "gurnule" su ga na naslovnice brojnih evropskih medija.

Qarabag je u prošloj godini odbranio titulu prvaka Azerbejdžana, a nakon nekoliko neuspješnih pokušaja uspio se plasirati u grupnu fazu Lige prvaka gdje se ova ekipa nije osramotila.

U šest odigranih utakmica Qarabag je osvojio dva boda i to oba protiv Atletico Madrida, a upravo na tim mečevima briljirao je nekadašnji golman Željezničara.

Šehić je grupnu fazu elitnog klupskog takmičenja okončao kao golman sa najviše odbrana, a njegove dobre partije nisu ostale nezapažene pa nije isključeno da promijeni sredinu.

"Zadovoljan sam prošlom godinom, a kako i ne bih bio. Trenutno "punim baterije" u Sarajevu, a već sutra putujem za Tursku gdje ćemo se pripremati za nastavak sezone u kojem je cilj odbrana titule prvaka Azerbejdžana", govori Šehić za SportSport.ba.

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše sa Šehićevim odlaskom iz Azerbejdžana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne zamaram se previše, a mnogo toga će biti jasnije za nekoliko dana. Imam sa Qarabagom ugovor do kraja sezone i sada slijede pregovori oko novog. Meni je u Azerbejdžanu odlično, Qarabag mi je dao mnogo. Zadovoljan sam, no u isto vrijeme i spreman za nove izazove. Vidjet ćemo, prije svega želim obaviti razgovore sa čelnicima kluba, a tek nakon toga mogu razmišljati o ponudama kojih je bilo i kojih ima", zaključio je Šehić.

Podsjetimo, Šehić je karijeru počeo u Željezničaru odakle je otišao u Mersin da bi 2013. godine stigao u Qarabag gdje je postao svojevrsna legenda. U Ligi prvaka je ove sezone branio sjajno, a sa 35 odbrana statistički je najbolji golman grupne faze ovog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi