Šehić pred potpisom, Željezničar neće profitirati

Ostaje u Superligi

Šehić pred potpisom, Željezničar neće profitirati

A. Čaušević

Fudbaleri koji su prošli omladinski školu FK Željezničar su proteklih godina redovni "finansijeri" kluba s Grbavice. 

Kako sada stvari svoje dva standardna bh. reprezentativca koji su prošli školu Plavih će promijeniti sredinu, ali Željezničar ovaj neće profitirati od toga.

Edin Džeko će najverovatnije ostati u italijanskoj Seriji A, dok će i Ibrahim Šehić i dalje braniti u turskoj Superligi. A FIFA pravilnik je jasan, kada se transfer realizuje između klubova iz istog Saveza onda se ne isplaćuje novac na ime fonda solidarnosti...

I dok je Džeko već sedmicama na korak od Intera, Šehić se nalazi pred potpisom za Gazisehir Gaziantep navode pojedini turski mediji.

Gazisehir Gaziantep je izborio plasman u društvo najboljih kroz razigravanje te se želi stabilizovati u eliti turskog fudbala.

Cilj je angažovati nekoliko iskusnih igrača, a na listi želja se nalazi i Šehić koji je u minuloj sezoni branio veoma dobro u Erzurumsporu.

Iskuni čuvar mreže je za Erzurumspor vezan do ljeta 2020. godine, a pregovori između klubova već traju...

Gaziantep pi mogao postati treći klub u Turskoj za Šehića jer osim za Erzurumspor branio i za Mersin. Jedan dio karijere proveo je i u Azerbejdžanu gdje je bio član Qarabaga.

Inače, osim novog superligaša za Šehića je zainteresovano još nekoliko klubova, prije svih Kasimpaša. 

Top Komentari

KRKAN
DA DA DA - Fudbaleri koji su prošli omladinski školu FK Željezničar su proteklih godina redovni "finansijeri" kluba s Grbavice.
0 5
Ennes
Šteta valjalo bi za vode ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi