Šehić s Qarabagom izborio playoff Lige prvaka

Bolji od Sheriffa u Tiraspolu

Šehić s Qarabagom izborio playoff Lige prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Qarabag savladali su večeras Sheriff Tiraspol u revanš meču 3. pretkola Lige prvaka.

Qarabag je večeras na gostovanju u Tiraspolu slavio sa 2:1 što im je bilo dovoljno da se plasiraju u play off Lige prvaka s obzirom da je prvi meč ova dva tima završen bez golova. Ono što posebno raduje jeste da je bh. golman Ibrahim Šehić ponovo bio na visini zadatka.

Odlučujući trenutak u večerašnjoj utakmici desio se u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Ndlovu pogodio za 0:1, te utišao navijače domaće ekipe. 

Sheriff je pokušao na sve načine da dođe do izjednačenja, no Qarabag se odlično branio i u samom finišu zadao konačan udarac kada je Michel pogodio za 0:2. Konačnih 1:2 postavio je Badibanga iz penala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bh. golman Ibrahim Šehić branio je cijeli meč na golu gostujuće ekipe, a u 57. minuti dobio je žuti karton zbog nesportskog ponašanja. S druge strane, povremeni bh. reprezentativac Mateo Sušić odigrao je cijeli meč sa klub iz Tiraspola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi