Šehića i Bešića poštuju kolege iz Srbije

Bh. igrači bili bi pojačanja za Partizan i Zvezdu

Šehića i Bešića poštuju kolege iz Srbije

A. Beganović

Širom evropskog kontinenta u ljetnim mjesecima su transferi fudbalera top priče. Tako su u Srbiji kolege sa portala Sportal.rs napravili listu od 11 igrača koji bi bili pojačanja za dva najveća tamošnja kluba, Partizan i Crvenu zvezdu.

Među 11 odabranih nalaze se i dva bh. fudbalera i to golman Željezničara, Ibrahim Šehić i mlada nada HSV-a, Muhamed Bešić.

"Najmlađi kapiten u istoriji Željezničara. Prije tri godine bio je na listi želja i Juventusa, ali su tada na Grbavici odbili 200.000 evra. Pominjao se godinu dana kasnije i kao moguće pojačanje Partizana, ali do saradnje nije došlo. Krasi ga izuzetan refleks i odlična procjena postavljanja kod centaršuteva", navode kolege sa portala Sportal.rs, dok za Bešića također imaju samo riječi hvale:

"Momak rođen u Nemačkoj je ove sezone dobio priliku i u dresu HSV. Odigrao je tri meča, a uprava kluba razmišlja da ga pozajmi nekom timu na godinu dana. Može da igra podjednako dobro na poziciji štopera, ali i desnog beka."

Pored Šehića i Bešića na listi se nalaze Jordan Miliev (Levski), Nemanja Mitrović (Bologna), Dario Rugašević (Cibalia), Mirko Oremuš (Hajduk), Dušan Đurić (Zurich), Rajko Rep (Maribor), Haris Vučkić (Newcastle), Etien Velikonja (Maribor) i Robert Berić (Maribor).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.