Sejad Salihović među evropskom kremom
Foto: epa.eu

Prema učinku sa bijele tačke

Sejad Salihović među evropskom kremom

 nedavnom duelu 7. kola engleskog Premiershipa između Manchester Uniteda i Evertona Leighton Baines je promašio svoj prvi penal ikada u najjačem engleskom fudbalskom rangu u dresu Evertona, tačnije David De Gea je odbranio njegov udarac.

Bio je to petnaesti pokušaj lijevog beka Karamala da realizuje najstrožiju kaznu. U svih prethodnih četrnaest pokušaja je bio uspješan, ali je španski golman sjajnom reakcijom prekinuo njegov niz i dotadašnji stopostotni učinak, a on sada iznosi 92,3 %.

Najbolji u Evropi, a samim tim I u Engleskoj je Chelseajev Belgijanac Eden Hazard. Fudbaler kojeg ćemo imati prilike uživo gledati na Bilinom polju je bio uspješan iz svih 16 pokušaja sa bijele tačke.

Najsigurniji "sa kreča" u španskoj Primer je najbolji fudbaler današnjice Cristiano Ronaldo. Prva zvijezda Real Madrid je od 37 pokušaja promašila tek dva, što mu daje efikasnost od 94,6%. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najsigurniji izvođač jedanaesteraca u Seriji A je Fiorentinin napadač Giuseppe Rossi, od 13 pokušaja realizovao je 12 goals, što je procentualna uspješnost od 92,3%. Stopostotan učinak ima i Bastijin Ryad Boudebouz, svih 11 lopti sa bijele tačke je poslao iza leđa protivničkih golmana.

Čast da je nađe među evropskom kremom najboljih izvođača najstrožijih kazni pripala je i fudbalskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine Sejadu Salihoviću. Fudbaler Hoffenheima je 24 pokušaja pretvorio u 21 gol, sa efikasnošću od 87,5%.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.