Sejad Salihović seli u toplije krajeve?
Foto: epa.eu

Bh. reprezentativac mijenja sredinu

Sejad Salihović seli u toplije krajeve?

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Sejad Salihović ove sezone minute u redovima svog Hoffenheima dobija na kapaljku.

Trener Markus Gisdol u posljednje vrijeme rijetko koristi fudbalera koji je već sada igračka legenda kluba iz Sinsheima.

Već ranije je bilo nekih naznaka da bi fudbaler čija je ljevica dobro poznata bundesligaškim golmanima mogao napustiti redove TSG-a, a još zimus su se pojedini turski klubovi pominjali kao moguće destinacije bh. reprezentativca. Ipak, Salihović je ostao u Hoffenheimu s kojim se u finišu ove sezone bori za izlazak na evropsku scenu.

Ipak, prema određnim informacijama koje stižu iz Njemačke, a koje još niko nije potvrdio, Salihović bi svoju karijeru mogao nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i to u redovima Al-Ahlija.

Rumunski stručnjak Cosmin Olăroiu je trenutno na klupi kluba koji je šest puta u svojoj historiji bio šampion svoje zemlje, dok je titulu Kupa osvajao dva puta više.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Salihovića za ekipu iz Sinsheima ugovor veže do ljeta 2016. godine, a ukoliko bi se desilo da ostane u timu bh. reprezentativac bio zaokružio jubilej od tačno deset godina u redovima TSG-a, što nije mala stvar. 

Ove sezone Salihović je upisao 12 nastupa, postigao dva gola, a na terenu je ukupno proveo 413 minuta. Za ovako blijedu statistiku kriva je i povreda zbog koje je Salihović propustio devet utakmica u nizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.