Sutra meč na Grbavici

Selektor Armenije pred duel sa BiH: Favoriti ne pobjeđuju uvijek

Selektor selekcije Armenije Armen Gyulbudaghyants govorio je na konferenciji za medije pred sutrašnju kvalifikacijsku utakmicu protiv BiH.

Armenci su u bh. prijestolnicu doputovali kao potpuni autsajderi, ali ne gube nadu da mogu napraviti iznenađenje, pogotovo jer u posljednje vrijeme u vrlo dobroj formi igra Henrikh Mkhitaryn, ujedno i najveća zvijezda gostiju.

"Sutra ćemo pokušati igrati timsku igru, bit ćemo posvećeni tome i da ujedno pravimo što manje grešaka na terenu. Samo uz najbolji kvalitet možemo postići željeni rezultat", kazao je na početku selektor Armenaca, pa se osvrnuo na činjenicu da je BiH favorit. 

"Ne preferiram koristiti riječ favorit, jer takva riječ ne bi trebala ni postojati u modernom nogometu. Iako ste domaćini, moderni nogomet je takav da u njemu ne pobjeđuje ko je favorit već onaj ko pravi manje grešaka." 

Iz reprezentacije BiH nikoga posebno nije želio izdvajati. 

"Nema potrebe da govorim o liderima koje imate, jer ih imate u svim poljima. Isto tako i mi imamo igrača koji je na istom nivou, možda čak i na većem", istakao je, između ostalog, selektor Armenije Gyulbudaghyants aludiravši na Mkhitaryana. 

Mišljenje sa selektorom podijelio je i vezista Sargis Adamyan, koji vjeruje da rezultat ne bi trebao izostati ukoliko svi igrači budu na nivou.

Utakmica se, podsjetimo, igra sutra s početkom u 20:45 sati. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

Arnel925
Hahah ko je na vecem nivou u armeniji? Haha ko je ovom covjeku dao rakije prije preskonferencije
2 7
AmarHZ
možeš ti mahat ušima jarane
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi