Selektor Brazila napravio potez kao i Robert Prosinečki
(Foto: EPA)

Bez igrača iz prvenstva

Selektor Brazila napravio potez kao i Robert Prosinečki

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Brazila Tite objavio je spisak igrača na koje računa u prijateljskim utakmicama protiv Argentine i Južne Koreje.

Nakon dugo vremena u nacionalnom timu Brazila nema igrača iz domaćeg prvenstva, a među pozvanim je nekoliko novih imena.

Tako je poziv u reprezentaciju dobio defanzivac Betisa Emerson, veznjak Aston Ville Douglas Luiz je također na spisku, te mladi ofanzivac Reala Rodrygo.

Razlog što nije zvao domaće igrače je činjenica da se u periodu prijateljskih duela u brazilskoj Seriji A igraju veoma važne utakmice domaćeg prvenstva, pa su i klubovi smatrali da je bolje da igrači ne igraju za nacionalni tim i da ne prelaze ogroman put.

Podsjetimo, bez igrača iz domaćeg prvenstva je konstantno i bh. selektor Robert Prosinečki.

Karioke će 15. novembra u Saudijskoj Arabiji igrati prijateljski meč protiv Argentine, a četiri dana kasnije u Emiratima imaju za rivala selekciju Južne Koreje.

Sastav Brazila:

Golmani: Alisson (Liverpool), Daniel Fuzato (Rome) and Ederson (Manchester City).

Odbrana: Danilo (Manchester City), Emerson (Betis), Alex Sandro (Juventus), Renan Lodi (Atletico Madrid), Éder Militão (Real Madrid), Felipe (Atletico Madrid), Marquinhos and Thiago Silva (PSG).

Vezni red: Arthur (Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Paquetá (Milan), Douglas Luiz (Aston Villa) and Philippe Coutinho (Bayern Munich).

Napad: David Neres (Ajax), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Richarlison (Everton), Rodrygo (Real Madrid) and Willian (Chelsea).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi