"Rivaldo je rekao da sam jedini Englez koji može igrati za Brazil, a Beckham i društvo su poludjeli"

Heskey se prisjetio scene iz 2002. godine

"Rivaldo je rekao da sam jedini Englez koji može igrati za Brazil, a Beckham i društvo su poludjeli"

E. Čaušević

Nekadašnji engleski fudbaler Emile Heskey u razgovoru za Mirror prisjetio se Svjetskog prvenstva iz 2002. godine kada je Engleska ispala u četvrtfinalu nakon poraza od Brazila.

Englezi su u ovoj utakmici poveli u 23. minuti kada je mrežu Brazilaca zatresao Michael Owen, ali Karioke su uspjele doći do preokreta. Gol za 1:1 postigao je Rivaldo u drugoj minuti sudijske nadoknade drugog dijela, dok je spektakularan gol za 2:1 zabio Ronaldinho na početku drugog poluvremena.

Ove utakmice prisjetio se i nekadašnji napadač Liverpoola, Emile Heskey, kojem je ovaj meč ostao u posebnom sjećanju. Naime, nakon utakmice legendarni Rivaldo izjavio je da je Heskey jedini engleski igrač koji bi se uklopio u reprezentaciju Brazila što se ostalim igračima Engleske nije svidjelo.

Engleska je tada u svojoj ekipi imala asove poput Beckhama, Ferdinanda, Scholes i Owena, ali očito da je Heskey ostavio najveći utisak na Rivalda što je itekako iznenadilo fudbalsku javnost.

"Sjećam se kada smo igrali protiv Brazila i nažalost ispali s Mundijala. Rivaldo je tada napravio pometnju u našem timu jer je rekao da sam ja jedini igrač iz Engleske koji bi se uklopio u igru Brazila. Mi smo tada imali strašne igrače u ekipi, ali je on izabrao mene. Ostali su bili ljubomorni i nisam mogao vjerovati koliko im je to zasmetalo", rekao je Heskey i dodao.

"Rivaldo je izabrao mene i to mi je baš bio kompliment. Ostali su se prvo smijali i rekli su da me Rivaldo samo provocira, ali si mogao vidjeti koliko im je krivo što nije njih izabrao. Izabrao je mene jer smo igrali i prije toga jedan protiv drugog u duelu Barcelone i Liverpoola. Vidio je koliko pridonosim ekipi i očito mu se svidjela moja igra".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi