Selektor Engleske trlja sol na ranu Nijemcima: Vodili su minutu i po...

Gareth Southgate o neuspjehu Elfa

Selektor Engleske trlja sol na ranu Nijemcima: Vodili su minutu i po...

Aktuelni svjetski šampioni su se danas oprostili od Mundijala u Rusiji nakon tri meča grupne faze, a Englezi i nisu previše nesretni zbog neuspjeha svojih vječitih fudbalskih neprijatelja.

Neočekivani poraz (2:0) od Južne Koreje je presudio Nijemcima, dok su Englezi još ranije osigurali nokaut fazu, te je ostalo samo još da se vidi sa kojeg će se mjesta u grupi Gordi Albion plasirati u osminu finala.

Ovo znači i da će Engleska prvi put nakon davne 1966. godine na jednom Mundijalu otići dalje od Njemačke, a o neuspjehu Elfa tokom press konferencije je govorio i selektor Gordog Albiona i imao je šta reći o lošem izdanju izabranika Joachima Lowa u Rusiji.

"Na ovom turniru su bili u prednosti minutu i po, ukupno na sve tri utakmice. Bilo je neobično vidjeti ih kako se ovoliko muče", poručio je Gareth Southgate.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Njemačka je poražena od Meksika (1:0) i Južne Koreje (2:0), dok je Švedsku uspjela savladati duboko u sudijskoj nadoknadi golom Tonija Kroosa iz slobodnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi