Selektor Hrvatske na mukama: Otpao Lovren
Foto: EPA

Prilika za Mitrovića

Selektor Hrvatske na mukama: Otpao Lovren

Hrvatska u samoj završnici kvalifikacija za plasman na Mundijal neće moći da računa na usluge Dejana Lovrena. 

Odbrambeni fudbaler Liverpoola je, naime, obavijestio selektora Antu Čačića kako već neko vrijeme igra pod tabletama, te da se nije u mogućnosti odazvati na poziv za predstojeće dvije utakmice protiv Finske i Ukrajine. 

"Nažalost, nije dobro... Ne ide onako kako bi trebalo. Cijelo tijelo me boli. Imam problema s leđima, s preponama, a sad mi se upalila i Ahilova tetiva. Već više od dvije sedmice me muče ti veliki probleme", kazao je, između ostalog, Lovren za Sportske novosti. 

Umjesto Lovrena na poziciju štopera će iskočiti Matej Mitrović iz Bešiktaša, a kako stvari stoje, za duel sa Finskom neće konkurisati ni Josip Pivarić koji ima problema sa gležnjem. Od ranije su povrijeđeni Mateo Kovačić i Vedran Ćorluka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Hrvatska, podsjećanja radi, nema prava na kiks u predstojeće dvije utakmice ukoliko želi spremati kofere za Rusiju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi