Selektor Južne Koreje podnio ostavku

Selektor Južne Koreje podnio ostavku

O. Lekić

Selektor fudbalske reprezentacije Južne Koreje Hu Jung Mo podnio je danas ostavku, nekoliko dana nakon što je njegova  ekipa izgubila od Urugvaja u osmini finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Potrebna mi je prilika da se odmorim, da napunim baterije. Ima dosta sposobnih i dobrih trenera. Mislim da bi neko od njih morao da dobije priliku", rekao je 55-godišnji stručnjak na konferenciji za novinare u Seulu.

Fudbalski savez Južne Koreje saopštio je da će uskoro obavijestiti javnost ko će biti novi selektor.

Selekcija Južne Koreje je u osmini finala izgubila od Urugvaja sa 2:1, a u takmičenju po grupama Mundijala zabilježila je pobjedu, poraz i remi.

"Tokom našeg boravka na turniru mogao sam da vidim koliko ima dobrih ekipa, pogotovo iz Južne Amerike. Nismo mogli više od osmine finala", kazao je bivši selektor.

Južna Koreja u septembru igra prijateljsku utakmicu protiv Iraka, a potom će u januaru 2011. godine igrati na Azijskom kupu u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.