Selektor Maroka ostaje do 2022. godine

Renard produžio ugovor

Selektor Maroka ostaje do 2022. godine

Francuski stručnjak na klupi reprezentacije Maroka Herve Renard zvanično je produžio svoj ugovor sa Fudbalskim savezom te zemlje.

Renard je nakon dugo vremena odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo, a zahvaljujući velikom uspjehu ponuđen mu je novi i poboljšani ugovor kojeg nije želio odbiti.

Herve Renard je produžio ugovor do 2022. godine, pa bi se moglo desiti da predvodi Maroko i na sljedećem Svjetskom prvenstvu. Naravno, ukoliko ova selekcija izbori plasman na Mundijal.

Renard je Maroko preuzeo 2016. godine, a do sada je već radio kao selektor u brojnim afričkim zemljama poput Obale Slonovače, Zambije i Angole, a trenirao je još Lille, Sochaux, Alger...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi