Munir se predomislio i želi da promijeni reprezentaciju
Foto: EPA

Spreman igrati za Maroko

Munir se predomislio i želi da promijeni reprezentaciju

M. Šljivak

Napadač Alavesa Munir El Haddadi odlučio je da promijeni reprezentaciju.

Iako je ovaj 22-godišnji fudbaler nastupio za A selekciju Španije, sada želi da promijeni sportsko državljanstvo i da obuče dres Maroka, zemlje odakle su mu roditelji.

Prvi pokušaj da zaigra za Maroko je propao proteklog ljeta. FIFA je odbila zahtjev za promjenu državljanstva, ali je uložena žalba Sportskom sudu za arbitražu u Lozani.

Marokanci se nadaju da će žalba uspjeti i da će FIFA na kraju ipak dopustiti Muniru da nastupi za njihovu selekciju, koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Interesantno, ovaj El Haddadi je proteklih godina konstantno odbijao Maroko. Nije želio ni da čuje za poziv iz ove selekcije kada je bio član Barcelone, a zatim je i debitovao za Crvenu furiju u meču protiv Makedonije.

Ipak, kada je vidio da u budućnosti nema šanse za igru u dresu Španije, promijenio je mišljenje i sada želi obući dres zemlje odakle su mu korijeni.

Navodno, FIFA je jako blizu da promijeni odluku, pa bismo Munira mogli gledati u dresu Maroka narednog ljeta u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi