Selektor Meksika objavio imena putnika za Brazil

Herrera objavio spisak

Selektor Meksika objavio imena putnika za Brazil

Edmir Škorić

Selektor Meksika Miguel Herrera objavio je spisak igrača koji će braniti boje te reprezentacije na Svjetskom pvenstvu u Brazilu.

Herrera je na popis uvrstio 23 igrača, a na njemu su se očekivano našli i Rafa Marquez, GIovanni dos Santos, Javier Hernandez...

"Bilo je teško odabrati najbolje. Satima smo razgovarali o popisu, poslušao sam savjete i donio sam konačnu odluku ko ide s nama", rekao je Herrera. 

Ovi igrači će se suprostaviti Hrvatskoj, Brazilu i Kamerunu na SP-u, a u prije toga Meksikanci će igrati protiv Izraela, Ekvadora i naše reprezentacije u prijateljskim utakmicama.

Golmani: Jesus Corona (Cruz Azul), Guillermo Ochoa (Ajaccio), Alfredo Talavera (Toluca)

Odbrana: Rafa Marquez (Leon), Diego Reyes (Porto), Miguel Layun (America), Paul Aguilar (America), Andres Guardado (Leverkusen), Hector Moreno (Espanyol), Francisco Rodriguez (America), Carlos Salcido (Tigres UANL)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni red: Carlos Pena (Leon), Hector Herrera (Porto), Isaac Brizuela (Toluca), Marco Fabian (Cruz Azul), Juan Carlos Medina (America), Luis Montes (Leon), Jose Juan Vazquez (Leon)

Napadači: Javier Hernandez (Manchester United), Giovani dos Santos (Villarreal), Raul Jimenez (America), Alan Pulido (Tigres), Oribe Peralta (Santos Laguna)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.