Selektor Sjeverne Irske: Prije mjesec dana smo vježbali penale

Znali su da bi to moglo da odluči

Selektor Sjeverne Irske: Prije mjesec dana smo vježbali penale

E. Škorić

Reprezentacija Sjeverne Irske slavila je nakon penala na Grbavici i igrat će finale baraža za odlazak na EURO.

Sjeverna Irska je u drami prošla dalje, a penali su se na kraju ispostavili odlučujućim. Upravo o tome su i vježbali naši gosti, a o tome je govorio večeras na press konferenciji sam selektor Ian Baraclough.

"Govorii smo o pripremi za svaki mogući scenarij, radili smo na penalima, radili smo prošlog mjeseca i posljednjih dana, to se moglo vidjeti sa izmjenama na kraju i to je nešto što bi ste se pitali da ste ispali na penale. Bila je nervozna i izjednačena utakmica", rekao je selektor Sjeverne Irske, dodavši:

"Teško je komentarisati utakmicu tako brzo, dosta je emocija, radili smo na nekoliko stvari, znali smo da su jaki na nekoliko pozicija. Nisu samo Džeko i Pjanić, tu je i Višća, mislili smo da će igrati Gojak i Hodžić".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Igrat će protiv Slovačke u finalu baraža, je li tog rivala i želio?

"Nismo nikog preferirali, ali sigurno bi dosta naše publike željelo meč s Irskom. Sve je bilo fokusirano na to da se večeras prođe. Sada se moramo fokusirati na 90, 120 minuta ili na penale protiv Slovačke i na to kako da odemo na Euro", dodao je.

Top Komentari

BlueBoys
Zmajevi vise kao slijepi misevi. :D C c c....
3 3
MangasColoradas
...cim sam ja sinoc vidio da je nekakav rodjendan bio i da se to slavilo,zamirisalo mi je na ispadanje....ali opet sve se covjek nada da ce jednom zaigrati i dati 100 posto,ali izgleda da to necemo docekati...ovi Irci 20 puta izvode aut kod svog kornera i ni jednom da nasi igraci pridju i izvrse presing tu i pokusaju doci do lopte...s druge strane Irci svaki put dodju i pokrivaju kada je na drugoj strani takva situacija...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi