Selektor Sjeverne Irske priželjkuje da se u Zenici igra bez navijača!

Priprema igrače za sve opcije

Selektor Sjeverne Irske priželjkuje da se u Zenici igra bez navijača!

E. Škorić

Susret Slovačka - Republika Irska u Bratislavi igrat će se bez publike, dok nije isključeno da se zbog koronavirusa bez publike odigra i susret Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska.

Polufinala baraža na programu su 26. marta, a BiH u Zenici dočekuje Sjevernu Irsku. Svi znamo koliko je važna publika na Bilinom polju, svjestan toga je i selektor našeg rivala Michael O'Neil, koji je stoga i rekao da bi njemu i njegovom timu bilo korisno ako bi se zabranio dolazak navijača na stadion.

"Igrali smo već u Bosni u Ligi nacija i, iako je stadion bio mali, atmosfera je bila vrlo zastrašujuća, jako domoljubna", prisjetio se O'Neill duela na Grbavici, dodavši: "S tog gledišta, nama bi bilo korisnije da nema navijača".

Ni sam O'Neill nije siguran hoće li se na kraju igrati pred praznim ili punim tribinama, ali tvrdi da jednako priprema tim na obje solucije.

"Bez obzira šta se odluči, spremit ću moje igrače za ono što ih čeka. Ovo je još jedna situacija koju ne možemo da kntrolišemo, pa nije baš korisno previše se posvetiti razmišljanju o tome".

BiH je pod vodstvom bivšeg selektora Roberta Prosinečkog dva puta pobijedila Sjevernu Irsku u Ligi nacija, ali sada Zmajeve s klupe predvodi Dušan Bajević.

"Pripremat ćemo tim normalno i raditi ono što nam se kaže, ali u momčadi imamo igrače koji su već igrali pred praznim tribinama", poručio je na kraju O'Neill.

Top Komentari

makelele
Treba pozvat sve ljude koji su voljni dati podrsku da ispred stadiona navijaju, barem malo pomoci nasim momcima... fino platno i projektor ispred stadiona postaviti i hajmo bosno
12 0
Bhf111
Igras u Bosni kako.god. sa navijacima ili bez njih vi cete izgubiti
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti