U Sjevernoj Irskoj zabrinuti zbog odgode prodaje ulaznica, dosta drame i oko meča u Bratislavi

Koronavirus stvorila haos u Evropi

U Sjevernoj Irskoj zabrinuti zbog odgode prodaje ulaznica, dosta drame i oko meča u Bratislavi

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 26. marta bi na Bilinom polju trebala igrati polufinalni meč baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske

Prodaja ulaznica za ovu utakmicu trebala je početi sutra, ali su iz Nogometnog saveza naše zemlje saopštili jutros da se prodaja odgađa zbog pojave koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

"U cilju prevencije od širenja korona virusa, a u skladu sa preporukama relevantnih institucija, prodaja ulaznica je prolongirana za nekoliko dana. Novi datum prodaje ulaznica bit će naknadno objavljen", saopšteno je danas iz NSBiH.

Ova vijest zabrinula je i javnost u Sjevernoj Irskoj, a mediji u ovoj zemlji upozorili su svoje navijače koji planiraju da putuju na utakmicu u Zenicu. Belfast Telegraph je objavio vijest o odgodi prodaje ulaznica i informisao je stanovnike Sjeverne Irske da je u BiH potvrđeno pet slučajeva koronavirusa od kojeg je jedan u Zenici gdje se treba igrati ova utakmica.

Belfast Telegraph piše da je Fudbalski savez Sjeverne Irske u kontaktu s NSBiH i da se pomno prati situacija. Oni navode da nije nemoguće da se utakmica u Zenici odigra pred praznim tribinama, ali o takvom scenariju je zaista prerano govoriti.

Velike probleme ima i FS Slovačke pred utakmicu u Bratislavi protiv Irske. Ovaj meč je nama zanimljiv jer ćemo u slučaju pobjede protiv Sjeverne Irske u finalu baraža igrati upravo protiv pobjednika iz duela Slovačka - Irska-

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Situacija u Slovačkoj je daleko dramatičnija jer je vlada ove zemlje donijela odluku da se odgode sportska dešavanja za naredne dvije sedmice. FS Slovačke je objavio da će poštovati svaku odluku njihove vlade, te da je najizglednija opcija da se meč u Bratislavi igra pred praznim tribinama.

Top Komentari

Mekke1983
Ma nek odgode utakmicu jedno mjesec dana, taman do tad će se i Lulić i Kolašinac oporaviti da budemo još jači pred punim tribinama!
2 0
Ramoramo
Ma nek ubace nas ubace sve na Euro direktno haha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi