O igranju u baražu na Bilinom polju ne razmišlja: "Poziv u reprezentaciju dođe iz vedra neba"

Meč BiH - Svjerna Irska se igra krajem marta

O igranju u baražu na Bilinom polju ne razmišlja: "Poziv u reprezentaciju dođe iz vedra neba"

A. Čaušević

Uskoro će biti objavljeni spiskovi igrača koji će konkurisati za meč baraža 26. marta između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske. 

Dušan Bajević na klupi bh. reprezentacije i njegov kolega Michael O'Neill bi listu pozvanih igrača za duel na Bilinom polju trebali objaviti u prvoj sedmici marta.

Defanzivac Rosse Countya, Callum Morris, uopšte ne razmišlja da li će zaigrati u Zenici ili ne jer kako kaže prioritet su mu klupske obaveze u Ross Countyju.

"Da budem iskren uopšte o tome ne razmišljam. Kad god sam pozvan, poziv je došao iz vedra neba. Mislim da je bolje da se skoncentrišem na svoj posao ovdje i ako budem dobar dobit ću šansu".

"To nije u mojim rukama, radije ću su skoncentrisati na ono što mogu uraditi ovdje i pomoći. Bilo bi sjajno dobiti poziv, ali stvarno trenutno nisam na to fokusiran", kazao je Morris.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Morris je rođen u Engleskoj, ali kako mu je otac porijekom iz Belfasta dobio je pravo nastupa za Sjevernu Irsku, ali još uvijek nije debitovao za tu selekciju.

Ovaj 30-godišnji defanzivac je trebao biti starter u prijateljskom duelu protiv Luksemburga prošlog septembra, ali se povrijedio na posljednjem treningu i propustio je taj meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije