Selimbegovićev Regensburg ispustio pobjedu u 90. minuti

2. Bundesliga

Selimbegovićev Regensburg ispustio pobjedu u 90. minuti

Jahn Regensburg, klub koji vodi bh. trener Mersad Selimbegović, remizirao je sa Nurnbergom (2:2) u sklopu 28. kola Cvajte.

U Regensburgu su poslije dva vezana remija nadali da je krizi došao kraj, pobjeda nad Nurnbergom nametala se kao imperativ, a u rukama su je imali sve do samog finiša utakmice.

Nakon što se pri rezultatu 1:1 otišlo na odmor, Regensburg je već u trećoj minuti nastavka došao do vodstva preko Stolzea i ono je bilo aktivno sve do 90. minute. U nadoknadi je Knipping nespretno reagovao i autogolom poklonio bod Nurnbergu.

Regensburg se poslije ovog remija nalazi na 10. poziciji, a ako uskoro ne počnu bilježiti pobjede, mogli bi pasti blizu zone ispadanja u kojoj je već Nurnberg.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Kada su u pitanju ostali mečevi, Erzgebirge Aue je na domaćem terenu poražen sa 3:1 od Darmstadta za koji je 90 minuta odigrao Dario Đumić, a do pobjede u gostima došao je i Osnabruck koji je s 2:0 slavio nad Greuther Furthom. Preostali meč između Wehena i Sandhausena završen je rezultatom 0:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije