Selimović: Isplatili smo preko 1.5 miliona KM!

Predsjednik FK Željezničar

Selimović: Isplatili smo preko 1.5 miliona KM!

A. Čaušević

Predsjednik FK Željezničar Nihad Selimović govorio je o aktuelnoj situaciji u najtrofejnijem bh. klubu. 

Bilo je riječi o poslovanju FK Željezničaru periodu 1. januar 2019. – 30. april 2019. godine, te infrastrukturni radovi i plan razvoja u idućem periodu, pitanje dobivanja licence i aktivnosti koje klub s Grbavice poduzima.

"Došli smo krajem decembra prošle godine u klub. Svi smo upoznati sa situacijom, prilikom dolaska u upravljačku strukturu, Željezničar je bio bez upravljačkih struktura. Jedini smo bili spremni da u tom trenutku preuzmemo i uzmemo užarene pozicije, niko drugi nije bio spreman da preuzme klub u datom trenutku", rekao je Selimović te nastavio:

"Danas imamo 10 slobodnih mjesta u Upravnom odboru, pozivam sve one koji žele da se uključe u rad FK Željezničar da dođu i da počnemo zajedno raditi".

Istakao da je u posljednjem periodu potpisan niz sponzorskih ugovora. 

"Obzirom da kruže razno razne priče kako ova upravljačka struktura ne radi ništa i da klub ide u propast, da su otišli sponzori. Niti jedan sponzor nije otkazao sponzorstvo, trenutno imamo 10 sponzora, u proteklom kvartalu je potpisano 18 novih ugovora u iznosu od 340.000 KM", rekao je Selimović.

Nova garnitura vodećih ljudi FK Željezničar je do sada isplatila preko 1.5 miliona KM na ime obaveza.

"U trenutku preuzimanja u klubu račun je bio blokiran, zatekli smo i dugovanja iz prethodnih perioda koja su se morala urgentno riješiti, prije svega mislim da uplate doprinosa i plata za tri mjeseca što je ukupno iznoslio 487.000, dok su se tekuće obaveze uredno servisirale u iznosu od 457 hiljada, pripreme 123, plaćen dio duga za teren, te obaveze prema ostalim dobavljačima, ukupno je isplaćeno 1.525.000 KM", rekao je Selimović.

Selimović je poručio da priče koje kruže o održavanju terena nisu istina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Apsolutno nisu tačne neke stvari za teren, to su insinuacije i to nije istina, teren se uredno održava i radi", poručio je Selimović.

Istakao je da bi u skorijoj budućnosti trebala biti održana Skupština te da će učiniti sve da se to što prije i dogodi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti