Selimović: Moramo vratiti vjeru u igrače i sutra pobijediti!

Olimpik čeka Velež

Selimović: Moramo vratiti vjeru u igrače i sutra pobijediti!

Samir Mlaćo

Fudbaleri Olimpika će, nakon pauze zbog nastupa reprezentacije, na svom terenu dočekati ekipu mostarskog Veleža.

Susret sedmog kola m:tel Premijer lige BiH igra se u subotu na stadionu Otoka. Bit će to debi na klupi Esada Selimovića, koji je imenovan tokom pauze na mjesto šefa stručnog štaba.

Upravo smo sa Selimovićem razgovarali u najavi ovog duela o svemu što se dešavalo u prethodnih sedam dana, ali i onom što nas očekuje u narednim duelima njegovog tima.

Prije četiri dana ste se vratili na klupu Vukova sa Otoke. Kako ste zadovoljni sa radom ekipe u proteklom periodu?

"Ono što je najbitnije u ovom momentu, jeste da ekipu vratim psihološki, poslije pet poraza u prvenstvu. Sada je najbitnije da ekipa vjeruje u sebe i da mogu pobijediti u sutrašnjoj utakmici", kazao je Selimović.

Utakmica protiv Veleža bit će svakako bitna za Olimpik, koji u prvih pet kola nije osvojio niti jedan bod. Kakva su očekivanja?

"Sutrašnja utakmica nije najbitnija, jer prvenstvo je dugo, što je pokazala ekipa Mladosti koju su već ranije otpisali. Mi se nećemo predavati, dat ćemo svoj maksimum i, ono što je najvažnije, jeste ta sutrašnja utakmica protiv Veleža".

Odakle prijete najveće opasnosti kada govorimo o Veležu?

"Pa Velež ima kako kvalitetne pojedince, tako i kvalitetan kolektiv. Mislim da ne bih sada spominjao te neke posebne kvalitete. Kao kolektiv su isto tako opasni, brzi, pokretljivi, znam većinu igrača, tako da smo vidjeli njihove prednosti, ali imaju i mane. Pokušat ćemo sutra iskoristiti njihove mane, sve je na terenu, pa ćemo vidjeti šta će se dešavati. Ako uđemo dobro u utakmicu, tako će se rezultat u našu korist i završiti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada govorimo o igračkom kadru Olimpika, da li imate tu nekih problema ili će svi igrači biti na raspolaganju?

"Svi su igrači tu i niko nije povrijeđen. Ova četiri dana sam ih upoznao sve, a možda imam i previše informacija, tako da su svi na raspolaganju. Sutra ću odrediti ko će početi utakmicu protiv Veleža", dodao je je Selimović.

Top Komentari

ragge
Možete uzet 3 boda samo ako Velež ne dođe
3 0
Pikachu11
Da kazlagic sudi mozda bi i pobjedili.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi