Selimović: Premijer ligi se može pomoći i na druge načine

Direktor Sarajeva o smanjenju broja stranaca

Selimović: Premijer ligi se može pomoći i na druge načine

Adnan Beganović

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na narednoj sjednici raspravljat će o prijedlogu Komiteta za takmičenje o smanjenju broja stranaca u premijerligaškim klubovima.

Komitet za takmičenje uputio je prijedlog Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH o smanjenu broja stranih igrača u premijerligaškim klubovima. Prema prijedlogu Komiteta za takmičenje klubovi bi u zaspisniku umjesto dosadašnjih šest mogli imati četiri strana igrača.

SportSport.ba je kontaktirao generalnog direktora FK Sarajevo, Dinu Selimovića, koji je istakao da FK Sarajevo podržava svaku aktivnost koja vodi unaprijeđenju bh. fudbala, ali da se boji da bi se usvajanjem pomenutog prijedloga izašlo u susret klubovima koji zbog neizvršavanja obaveza prema državi nisu u stanju stranim igračima obezbijediti radne dozvole.

"Pozdravljamo svaku aktivnost unapređenja bosanskohercegovačkog fudbala, no čini mi se da eventualno usvajanje ovakvog prijedloga od strane Izvršnog odbora može uticati samo na najorganizovanije klubove. Postavlja se pitanje i da li bi se smanjenjem broja stranaca zapravo učinila usluga onim klubovima koji ne ispunjavaju svoje obaveze prema državi, pa zbog toga ne mogu legalnim putem obezbijediti radne dozvole stranim igračima", za SportSport.ba je istakao direktor FK Sarajevo, Dino Selimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ako se već želi pomoći bh. fudbalu onda bi se trebali obezbijediti normalni uslovi za odigravanje susreta, možda bi svi klubovi trebali imati reflektore na stadionima da danas ili sutra fudbaleri ne igraju susrete u nehumanim uslovima. Ako se želi pomoći bh. fudbalu, pa i samom domaćem takmičenju onda u reprezentaciji mora biti par igrača iz Premijer lige poput Cimirota, Bajića, Crnova. Čini bi se da bi bilo mnogo bolje da se razmisli o uvođenju pravila o većem broju igrača ispod 21 godine u zapisniku", dodao je generalni direktor bosanskohercegovačkog prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.