Od naredne sezone samo četiri stranca u zapisniku?

Komitet za takmičenje predložio promjene

Od naredne sezone samo četiri stranca u zapisniku?

Adnan Beganović

Od naredne sezone premijerligaški klubovi bi u zapisniku susreta mogli imati samo četiri strana igrača umjesto dosadašnjih šest", saznaje SportSport.ba.

Klubovi u Premijer ligi su u tek završenoj sezoni u zapisniku za prvenstveni susret mogli imati šest prijavljenih stranih igrača, a ovo pravilo moglo bi se promijeniti.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, a koje su nam i potvrđene iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Komitet za takmičenje uputio je prijedlog Izvršnom odboru da se broj stranaca u narednoj sezoni, koji mogu biti prijavljeni u zapisniku, sa šest smanji na četiri.

"Istina je, Komitet za takmičenje je uputio prijedlog da od naredne sezone u zapisniku mogu biti samo četiri strana igrača. Na narednoj sjednici će se Izvršni odbor očitovati o našem prijedlogu", za SportSport.ba je izjavio direktor Sektora za takmičenje, Elmir Pilav.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju dodajmo da se stranim igračima smatraju svi igrači koji nemaju bosanskohercegovačko državljanstvo.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.