Bh. fudbalerke upisale drugi poraz, a selektor miran: "Odigrali smo kvalitetnu utakmicu"

Reakcije nakon poraza od Sjeverne Irske

Bh. fudbalerke upisale drugi poraz, a selektor miran: "Odigrali smo kvalitetnu utakmicu"

Haris Zilić

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugi poraz u kvalifikacijama za EURO, ovaj put od selekcije Sjeverne Irske koja je u Zenici slavila sa 3:1 i tako su naše djevojke sa dva uvodna poraza otvorile kvalifikacije. 

U prvom kolu smo poraženi u gostima kod Portugala rezultatom 3:0, tako da je današnji poraz zakomplikovao situaciju u grupi već na startu kvalifikacija.

Novi ciklus kvalifikacija bio je i debi za novog selektora naše bh. reprezentacije Selvera Hodžića koji nije bio zadovoljan nakon meča u Zenici.

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, izgledali smo bolje na terenu. Desilo se što se desilo u drugom poluvremenu, te se greške dešavaju u fudbalu, idemo dalje", rekao je selektor Hodžić."

Komentar je dala i reprezentativka Marija Aleskić.

"Prvo poluvrijeme smo dobro počeli, radili smo sve po dgovoru", rekla je Aleksić u uvodu i nastavila:

Oglasi

"U drugom poluvremenu smo također dobro počeli. Iznenadio nas je gol, brzo smo se vratili. U fudbalu jedan sekund odlučuje utakmicu. Nakon drugog gola se bilo jako teško vratii u utakmicu."

Naša reprezentativka je istakla da je ovo mlada ekipa i da treba vremena.

"Mlada smo ekipa, gradimo neke temelje i danas smo nešto izgradili, ali moramo biti obazrivi."

Naša reprezentacija je već sada u teškoj situaciji. Tri prvoplasirane selekcije idu u naredni krug kvalifikacija, a bh. tim je bez bodova.

Na ruku nam ne ide ni remi Malte i Sjeverne Irske u prošlom kolu, tako da ćemo do kraja kvalifikacija morati dva ptua svladati Maltu i još negdje potražiti bod da bi bili sigurni među tri ekipe na tabeli.

Top Komentari

enko
E jest nesto napravila, decenijama vazda ista prica i tapkanje u mjestu.pustite covjeka da radi.
0 0
pjanke.sa
Ma to pasa. Taman radis ono za sta su te postavili. Da razhebes ono sto je Samira pravila decenijama. Vi kontate to lako. Budale.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi