Osipa se bh. kolonija u Srbiji: Bez obzira na nepravdu, Dacić zahvalan Novom Pazaru

Veznjak govorio za SportSport.ba

Ljetos je u Novom Pazaru formirana mala bh. kolonija. U redove povratnika u srbijansku Superligu tada su stigli Nemanja Dragutinović, Numan Kurdić, Ševkija Resić, Almir Aganspahić i Semir Dacić.

Osipa se bh. kolonija u Srbiji: Bez obzira na nepravdu, Dacić zahvalan Novom Pazaru

Među prvim koji je stigao, ali i otišao iz Novog Pazara je bio Dacić koji je u razgovoru za SportSport.ba otkrio da je u doživio pravu nepravdu.

Iako su pripreme bile obećavajuće, već nakon prve utakmice i duela sa Crvenom zvezdom kola su krenula niz brdo.

"Kada sam došao sve je bilo super. U prijateljskim utakmicama sam dao nekoliko golova. Tokom priprema na Zlatiboru neki klubovi raspitivali za mene. Kada smo igrali protiv Crvene zvezde igrao sam solidno. Ljudi su bili jednostavno jači i bolji. Napadali su nas stalno. Treneru se nije svidjelo kako sam igrao i on me zamijenio u 30. minuti. Nakon izlaska sam šutnuo flašicu s vodom. Bilo mi je krivo. Ne može čovjeku biti svejedno kada te trener izvadi iz igre u 30. minuti", kazao je Dacić.

"Nakon toga bi me trener ubacivao jednu utakmicu, drugu ne bi. Pa me ubaci deset minuta, pa me ubaci četiri minute, pa me ne ubaci... Uglavnom tu sam pao psihički. Utakmice koje sam ušao sam bio solidan, za to se vrijeme ne može ništa pokazati."

"Poslije toga sam razgovarao s klubom, tražio sam novu šansu da se nametnem. Sportski direktor mi je rekao da se ništa neće promijeniti i da se ne mogu dokazati. Trener mi je poslije toga kazao da što se njega tiče mogu ostati, ali da je klupsko rukovodstvo tako odlučilo."

"Na kraju sam raskinuo ugovor. Mislim da nisam dobio pravu šansu. Na kraju su mi priznali da je bilo i nepravde, ali džaba to je tako", dodao je ovaj 21-godišnjak.

Ipak, bez obzira na negativno iskustvo Dacić se zahvalio Novom Pazaru na gostoprimstvu te klubu poželio puno sreće u nastavku sezone uz želju da ostvare zacrtane ciljeve.

Izdanak omladinske škole FK Željezničar je upisao ukupno četiri nastupa, a na terenu je proveo svega 59 minuta.

Inače, prije Dacića Novi Pazar je napustio i trener Kenan Kološinac koji je otišao s klupe početkom novembra.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa