Brat mu je bh. reprezentativac, a on kapiten u svom timu: Za vikend su izveli malo čudo

Fudbalska porodica

Brat mu je bh. reprezentativac, a on kapiten u svom timu: Za vikend su izveli malo čudo

Admin Čaušević

Za porodice nekih bh. reprezentativaca se može reći da su prave fudbalske. 

U takve spada i porodica Demirović. Ermedin je poznato ime u Njemačkoj i standardni i redovni član na okupljanju Zmajeva.

Ovaj 23-godišnjak nastupa za Freiburg nakon što se ranije kalio u Švicarskoj, Španiji i Francuskoj, vratio se u ligu u kojoj i želi igrati.

Iako još uvijek nije postigao niti jedan gol u novoj sezoni Demirović pruža sasvim solidne partije u Freiburgu koji je prvo iznenađenje Bundeslige u dosadašnjem dijelu sezone.

No description available.

Ermedin ima i dvije godine mlađeg brata Semira koji se također bavi fudbalom, ali je daleko od profesionalnog nivoa.

Oglasi

Semir koji za razliku od svog brata igra u veznom redu nastupa za ekipu Hanse 11 koja se takmiči u šestom rangu njemačkog fudbala.

Demirović mlađi je ujedno i kapiten svoje ekipe koja je minulog vikenda izvela pravo malo čudo tako što se plasirala u červrtfinale Lotto kupa, odnosno kup takmičenja regije Bremen.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CTZ2p-xItSv/[/instagram]

Hansa 11 je slavila ubjedljiv trijumf protiv Voren Ohea, a Semir je poručio da bi u narednoj rundi želio igrati protiv Eintracht Norderstedta.

Veznjak koji na leđima nosi broj 5 je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 12 utakmica te je postigao tri gola. Ranije je nastupao za ekipu HEBC-a.

Inače, ovaj 21-godišnjak je sluteći po objvama na Instagramu u sretnoj vezi sa djevojkom koja se zove Semina. Nedavno su bili i u Sarajevu gdje su se vozili u čuvenoj Trebevičkoj žičari.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CMnbSjsJU33/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CJg1GE-JHvv/[/instagram]

Roditelji braće Demirović Nihad i Fatima su u Njemačku došli početkom agresije na BiH. Poznata je priča kako su ugostili Hasana Salihamidžića kao "svoje dijete" i nose dio zasluga za Bracin uspjeh.

Top Komentari

w41k3r
informer i kurir vam zavide, svaka cast.
10 1
SeoRusilac
Jeste ludi u pm čitavu familiju obuhvatili ovim postom
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi