Smajlagić zabrinuo stručni štab Tuzlaka, ali sada se lakše diše

Rano je napustio meč na Mokrom Docu

Smajlagić zabrinuo stručni štab Tuzlaka, ali sada se lakše diše

S. Mlaćo
Nogometaši Tuzle City doživjeli su neugoran poraz za vikend u Posušju.

Nogometaši Tuzle City doživjeli su neugodan poraz za vikend u Posušju.

Bilo je čak 3:0 za domaće, a gosti su na samom startu ostali bez svog prvog strijelca Semira Smajlagića.

Smajlagić je pokušao da  nastavi meč i pored bolova u koljenu, no nije mogao, a čini se da se nakon njegovog izlaska i raspala igra Tuzlaka.

Svi u stručnom štabu strahovali su 24-godišnjeg napadača, svjesni koliko znači ekipi, no mogu da odahnu.

Povreda nije teže prirode i Smajlagić će najvjerovatnije biti u pogonu već za vikend.

Oglasi

Radilo se o većoj posjekotini na koljenu, te će Smajlagić biti spreman za nove izazove.

On je ove sezone postigao pet pogodaka u prvenstvu i dodao jednu asistenciju, te se pokazao kao veliko pojačanje za tim Dragana Jovića.

"Ono što smo mi danas pokazali bilo je u prvih deset minuta kada smo imali neke kontre i polukontre. Povreda našeg napadača zahtijevala je neke rotacije, tako da smo ostali bez osnovne ideje koju smo imali pred ovu utakmicu“, rekao je Jović nakon utakmice u Posušju te doda.

"Primili smo dva gola poslije naših grešaka koje se ne smiju dešavati, ali to sigurno ne umanjuje potpuno zasluženu pobjedu Posušja na čemu im ja čestitam."

"Drugo poluvrijeme konkretno s naše strane, Posušje je smanjilo gas, ali na kraju su opet postigli gol na način na koji se ne smije primiti gol, ali fudbal je igra grešaka, mi smo ih danas imali puno. Još jednom kažem, potpuno zaslužena pobjeda Posušja."

"Bilo je nekih igrača koji su pod suspenzijom, nekih koji su povrijeđeni. Neki još nemaju pravo nastupa, imat će protiv Igmana. Igrali smo danas bez pet igrača, ali to nas ne opravdava. Nije to nikakav alibi, morali smo danas biti puno bolji."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Odlučili smo se da rizikujemo, da ne dozvolimo Posušku neki duži posjed lopte, da probamo s dva napadača da napravimo neki pritisak. To u jednom dijelu utakmice nije izgledalo loše, ali kad su se oni organizovali i kad su naši vezni igrači ostali bez snage, Posušje je uspostavilo tu pas igru i bilo je jako teško".

Tuzlaci u narednom kolu dočekuju u Srebreniku FK Igman Konjic.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi