Bobanov doppelpack, penal, crveni karton i eurogol za pad Cityja u Posušju bez ispaljenog metka

Tri boda ostala u Hercegovini

Bobanov doppelpack, penal, crveni karton i eurogol za pad Cityja u Posušju bez ispaljenog metka

E. Ganibegović

Na Mokrom docu danas je odigrana posljednja utakmica 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Posušje je dočekalo ekipu Tuzla Cityja i kući ih ispratilo s tri gola u mreži, završeno je rezultatom 3:0. 

Prva velika šansa na utakmici u devetoj minuti. Boban je sjajno prošao, oslobodio se svog čuvara i šutirao, no pogađa svog saigrača Brkovića na gol liniji i dosuđen je ofsajd.

Nedugo zatim novi udarac za goste. Smajlagić je morao napustiti teren zbog povrede, a umjesto njega je u igru ušao Ajdin Nukić.

Nastavilo je Posušje s napadima, no šanse su redom propuštali Brković, Hanuljak i Boban. Ipak, u 30. minuti promjena rezultata, a pogodio je upravo Boban.

Gabriel je lijepo pogodio za 1:0 nakon lijepe akcije o dodavanja Brkovića, no sasvim sigurno će se mnogo raspravljati o tome da li je golu prethodila nedozvoljena pozicija. 

Oglasi

U smiraj prvog poluvremena nova velika uzbuđenja. Posušje u napadu, Čelikovića lopta pogađa u ruku i dosuđen je penal. Sasvim sigurno će se i ovo analizirati jer se čini da stoper gostiju nije namjerno igrao rukom, te da ga je lopta prvo pogodila u kuk. Penal je bio, a da li i crveni karton?

Bilo kako bilo, Boban je preuzeo odgovornost i postigao pogodak za 2:0. Šutirao je sjajno penal i Fejzić nije imao ni promil šanse. 

Drugo poluvrijeme nam nije ponudilo Bog zna kakav fudbal, a onda šlag na tortu u nadoknadi. Rezervista Vukoja postiže jedan od najljepših golova sezone i postavlja konačnih 3:0. 

Nakon ove utakmice Tuzla City je peti s 19 bodova, dok četiri boda manje na osmoj poziciji ima Posušje. 

U narednom kolu Posušje će desetkovano u Banja Luku kod Borca, dok će Tuzla City dočekati Igman.

Oglasi

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 13. kolo:

Posušje - Tuzla City 3:0 (Boban 30', 45+3' (P), Vukoja 90')

HŠK Posušje: Kukić, Bešlić, Pavlović, Krišto, Lučić, Begić, Hanuljak, Brković, Jović, Milanović, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Gavrić, Šukilović, Pantelić, Veselinović, Mehidić, Mešinović, Mišić, Čeliković, Smajlagić, Ferreyra.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Kad Borac izgubi, MORAJU IZGUBITI svi njegovi konkurenti za EVROPU..danas je to City, sutra ce biti Zeljo, prekosutra SARAJEVO...Tuzno, jer to su omogucile PRODANE BOSNJE..
6 3
SarajFK
Presusila azmirova sisa i odmah vico i sudije prestale pomagati. Da mu hoce ona nasa starleta mirvicka popusiti pa da nas nekako pogura do Evrope. Ili ako utrpani kerojed ne dozvoljava mirvicki odnose sa drugim šuppak meraklijama, onda barem da dozvoli da mu se mirvickin zamjenik @pjanke.sa naguzi.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi