Smajlagić potpisao, u utorak u novom klubu: Azijska Liga prvaka je odlična prilika za mene

Napadač govorio za SportSport.ba

Smajlagić potpisao, u utorak u novom klubu: Azijska Liga prvaka je odlična prilika za mene

S. Mlaćo
Nekadašnji član FK Sarajevo, te bivši juniorski reprezentativac naše zemlje, Semir Smajlagić pronašao je novi klub.

Smajlagić je sinoć dogovorio saradnju sa uzbekistanskim klubom Nasaf FC i u utorak putuje u tu zemlju.

Za SportSport.ba ističe da se raduje što je sve riješeno, te da je ove zime imao veliki broj poziva, a zastupa ga agencija as-11.com.

“Sve se odigralo jako brzo. Dobio sam poziv i sve je završeno. Tražio sam odmah informacije o klubu, mislim da je slično Kazahstanu gdje sam bio, pa vidjet ćemo. Imam godinu dana iskustva iz tih zemalja, naučio sam dosta za tu godinu, pa vidjet ćemo kako će biti sada“, priča Smajlagić za SportSport.ba.

U Kazahstanu je potpisao za Astanu, a zatim otišao na posudbu u Qyzyljar.

“Veliko iskustvo za mene, što se tiče života, fudbala i svega što ide uz to. U Astani sam imao problema, a išao sam gdje ću igrati. Mlad sam, želim da igram, to je glavni cilj“.

Oglasi

Sada ga očekuju novi izazovi.

“Klub igra azijsku Ligu prvaka. Mislim da je to odlična prilika da se igram i ozbiljno nametnem na tom azijskom tržištu“.

Na Koševu je nosio dres kadetske i juniorske selekcije, u seniorskoj nije bilo strpljenja za tada golobradog mladića.

“I dalje sam u kontaktu sa momcima, u sjajnim smo odnosima. Tada su tu bili Pidro, Kovačević, Mujakić, Nedim Hadžić... Došao sam iz juniora u prvi tim, znate da se mladim igračima teško daje prilika u našim klubovima, pa sam odlučio da idem gdje ću igrati. Odlučio sam se za Sloveniju, tačnije Goricu i to se pokazalo kao pravi potez“.

U Sloveniji je pružao kvalitetne partije.

Oglasi

“To je moje prvo iskustvo u seniorskom nogometu. Proveo sam lijepe dvije godine, a kasnije i dolazio na posudbu u BiH, što nije bio sjajan period moje karijere“.

Ove zime povezivao se i sa FK Tuzla City te FK Željezničar.

“Bilo je poziva iz Premijer lige, ali nije mi prioritet bio povratak u Premijer ligu. Naša liga je specifična, više se prostora dajem starijim igračima“.

U utorak putuje u novu sredinu.

Let je u utorak. Naredne sedmice počinje liga, a uskoro i azijska Liga prvaka. Nadam se najboljem“, dodao je 23-godišnji napadač Semir Smajlagić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi