Tvorac moćnog Veleža i čovjek iz sjene je najsrčanije od svih proživljavao penale u Zenici
Pritekli mu u pomoć

Za njega je Velež mnogo više od kluba

Tvorac moćnog Veleža i čovjek iz sjene je najsrčanije od svih proživljavao penale u Zenici

E. Škorić

Fudbalski klub Velež osvajač je Kupa BiH za sezonu 2021/22, a to znači da će i drugu godinu zaredom igrati u Evropi.

Mostarski Rođeni su loše otvorili meč u Zenici, bili su pod velikim pritiskom Sarajeva, ali su se kasnije oslobodili, zaigrali svoju igru, a nakon 0:0, uspjeli su na penale dobiti Sarajlije.

Junak je golman Slaviša Bogdanović koji je u igru ušao u 90. minuti kako bi branio penale, a onda se proslavio sa dvije odbrane, što je Rođenima bilo dovoljno za prvi trofej nakon 36 godina.

Bili su ovo momenti za historiju i oni su se iz perspektive Veležovih navijača pratili na "granici infarkta". Bilo je veoma stresno kada bi se neki od igrača spremao šutirati penal, a za neke ljude to su bili zaista riskantni momenti.

Prvi čovjek Veleža i tvorac ovog svakog poštovanja vrijednog kluba, Šemsudin Hasić, jedva je izdržao dramu u izvođenju penala.

"Nije dobro za srce, jedva sam došao k sebi", govorio je Hasić ljudima oko sebe nakon što je završeno, dok su mu davali vodu da dođe sebi. Najteže je, sam kaže, bilo nakon zadnjeg penala, kada su na Hasića posebno motrili oni koji su sjedli pored njega.

Hasić je takav bio i u ranijim nekim utakmicama koje je Velež igrao u Evropi, protiv Iraca i Grka, ali on je jednostavno čovjek pun emocija prema Veležu i njemu taj klub isuviše mnogo znači da bi tek tako smireno posmatrao izvođenje penala koji će pisati historiju Rođenih.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ovaj uspješni poduzetnik sve radi onako kako treba, maksimalno je predan svom poslu, ali za njega je Velež mnogo više od posla. Ponekad je u sjeni stručnog štaba i ekipe, ali ako je neko zaslužan za veliku Veležovu revoluciju, onda je to gospodin Hasić, koji je klub digao na svim nivoima.

U Mostaru na stadionu Rođeni svake se godine radi na infrastrukturi i napreduje se punom parom, ulaže se novac u omladinske pogone, rješavaju se svi potencijalni financijski problemi na vrijeme, a uz to Hasić se istakao kao veliki borac za prava premijerligaša, te je jedan od glavnih zagovarača sastanka na kojem se rodila ideja o formiranju udruženja premijerligaša.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mingiling
E cuj mocni Velez...ahahahahah OCAM
0 19
Catanzaro
Šemsudine napravite Veležu stadion da može igrati evropske utakmice kući. Zaslužuju to vaši navijači
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi