Senad Misimović nije uspio ugušiti slobodu mišljenja i izražavanja

Predsjednik "najtransparentnije uprave" ne podnosi kritiku

Senad Misimović nije uspio ugušiti slobodu mišljenja i izražavanja

SportSport.ba

U ponedjeljak je u Općinskom sudu u Sarajevu spuštena zavjesa na tužbu Senada Misimovića protiv portala SportSport.ba.

Senad Misimović u cijelosti je demantirao kao proizvoljne navode iz teksta objavljenog 21.08.2016. godine pod naslovom "Propast dinastije Misimovića".

Podsjetimo, Misimović je tužio portal SportSport.ba za 5001 KM za klevetu i duševnu bol, prouzrokovanu objavom teksta u kojem je kritikovan njegov rad kao predsjednika NO FK Željezničar, ali je na pripremnom ročištu odustao od potraživanja materijalne naknade i predložio nagodbu.

Novi pritisak na portal SportSport.ba Misimović je izvršio i nakon drugog (u dvije godine) kritičkog komentara na pritiske i pokušaje kontrole medija g. Misimovića, ovaj put kao predsjednika UO FK Željezničar pod naslovom "U cara Trojana kozje uši". Misimović je poslao opomenu pred tužbu, a SportSport.ba kao i u prvom slučaju, stoji mu na raspolaganju da demantuje navode i tog novinarskog komentara bez potrebe za suvišnim sudskim procesom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo, uz novu opomenu Misimović je putem svog advokata ovaj put tražio da novinari portala SportSport.ba stanu iza mišljenja da izneseni navodi i kvalifikacije o g. Misimović Senadu i njegovom radu u Fudbalskom klubu Željezničar ne odgovaraju činjeničnom stanju, a taj prijedlog je naravno odbijen.

Obzirom da novinari portala SportSport.ba stoje iza onog što je izneseno u navedenom komentaru, g. Misimoviću smo i ovaj put predložili da svoje viđenje stvari formuliše onako kako želi, te ćemo ga u cjelosti objaviti na stranicama portala, dok ćemo mi zadržati pravo na sopstveno mišljenje.

Promo

Oglasi