Veliki udarac za Senegal pred utakmicu sa Engleskom

Bez selektora na klupi?

Veliki udarac za Senegal pred utakmicu sa Engleskom

E. Oštraković

Utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva večeras će odigrati Engleska i Senegal, te se očekuje jako dobar duel između ove dvije selekcije.

Englezi su završili nastup u grupi bez ijednog poraza i bili su prvoplasirani, dok su Senegalci imal nešto teži put ka osmini finala.

Oni su u prvom susretu poraženi od Nizozemske, ali su pobjedama protiv Katara i Ekvadora izborili prolaz u narednu fazu takmičenja.

Očekuje se da će Southgate napraviti neke promjene na današnjoj utakmici, ali prisilna promjena će biti i na klupi Senegala.

Naime, kako prenose inostrani mediji, Senegal sa klupe danas neće predvoditi njihov selektor Aliou Cisse.

On se navodno razbolio, a upravo zbog toga je na press konferenciji umjesto njega bio pomoćnik Regis Bogaert, koji je rekao:

Oglasi

"Bolestan je već par dana. Jučer sam vodio trening umjesto njega, naravno uz jasne upute za igrače. Nadamo se da će do utakmice biti u mogućnosti sjediti na klupi. Mogu potvrditi da ima povišenu temperaturu. Zbog toga moramo biti oprezni."

Ukoliko Cisse ne bude vodio svoje igrače sa klupe to će biti veliki udarac za Senegal, ali i u toj situaciji će se morati snaći.

Jasno je da bi to mogao biti i motiv više za nogometaše Senegala koji bi mogli igrati za svog trenera i tako doći do iznenađenja.

Cisse je bivši reprezentativac Senegala, a u klupskom nogometu najveći trag ostavio je u ekipi Paris Saint-Germaina.

Ono što su Senegalci napravili tokom velikog slavlja oduševilo je cijeli svijet

Senegal je bez svoje najveće zvijezde Sadija Manea koji u Katar nije stigao zbog povrede uspio na kraju da prođe u nokaut fazu ovog velikog takmičenja što je zaista za ovu selekciju ogroman uspjeh.

Oglasi

Nakon završetka utakmice igrači Senegala su s navijačima proslavili ovaj sjajan rezultat, ali jednim potezom su posebno oduševili fudbalski svijet.

Naime, Senegalci nisu zaboravili na nekadašnjeg reprezentativca Papu Boubu Diopa koji je preminuo prije tačno dvije godine u 42. godini života, a njegova smrt tada je šokirala fudbalski svijet.

Diop je preminuo nakon kratke i teške bolesti na današnji dan, a Senegalci su pokazali da nisu zaboravili čovjeka koji je bio dio legendarne generacije ove reprezentacije 2002. godine na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon utakmice oni su slavili plasman u osminu finala uz fotografiju na kojoj je bio Diop, a ispod nje je pisalo: "Pravi lav nikada ne umire".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi