Samo jedna reprezentacija nije vidjela osminu finala Mundijala zbog pravila o žutim kartonima

Prije četiri godine

Samo jedna reprezentacija nije vidjela osminu finala Mundijala zbog pravila o žutim kartonima

E. Oštraković

Minute su nas sinoć dijelile od toga da plasman u osminu finala Svjetskog prventva odlučuje broj žutih kartona.

Naime, Poljska je poražena od Argentine sa 0:2, a na utakmici između Meksika i Saudijske Arabije imalo se igrati jos dvije minute.

U tom trenutku ove dvije reprezentacije imale su isti broj bodova, ali i istu gol razliku, te bi u tom slučaju prolaz dalje odlučili žuti kartoni.

Ipak, Meksiko koji je imao dva žuta kartona više krenuo je po treći pogodak, ali je Saudijska Arabija nakon sjajne kontre postigla gol za 2:1 i tako riješila sve dileme oko putnika u osminu finala.

Jedna reprezentacija osjetila je na svojoj koži ovo pravilo, a sve se desilo na Mundijalu koji je održan prije četiri godine.

Senegal je tada postao prva i za sada jedina reprezentacija koja je eliminisana sa Svjetskog prvenstva zbog pravila o žutim kartonima.

Oglasi

Tada su i Senegal i Japan izgubili svoj posljednji susretu u grupnij fazi, a imali su isti broj bodovam te istu gol razliku.

Osim toga imali su i isti broj postignutih golova, a Senegal je imao dva žuta kartona više od Japana i zbog toga nisu prošli u osminu finala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Senegal je eliminisan u grupnoj fazi prije četiri godine zbog pravila o fair playu. Imali su dva žuta kartona više od Japana tada. Četiri godine kasnije prošli su u osminu finala, Svjetsko prvenstvo se nastavlja za šampiona Afrike", napisao je John Bennet iz BBC-ja.

Jasno je da je ovo za Senegal velika stvar posebno kada se prisjete kako su eliminisani prije četiri godine i da sada mogu biti ponosni na sebe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi