Ono što su Senegalci napravili tokom velikog slavlja oduševilo je cijeli svijet

Takve legende se nikada ne zaboravljaju

Ono što su Senegalci napravili tokom velikog slavlja oduševilo je cijeli svijet

Endin Čaušević

Reprezentacija Senegala večeras je pobijedila Ekvador sa 2:1 i uspjela da se plasira u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru što je fantastičan uspjeh za ovu selekciju, a igrači nakon utakmice su oduševili sve jer su pokazali da nisu zaboravili veliku legendu Senegala.

Senegal i Ekvador igrali su u direktnom okršaju za plasman u osminu finala, a Ekvadorcima je čak odgovarao i remi da se plasiraju dalje, no na kraju je Senegal uspio da pobijedi sa 2:1.

Reprezentacija Senegala do prednosti je stigla u 44. minuti kada je Sarr pogodio s bijele tačke, ali je u drugom poluvrememu Ekvador uspio da se vrati u meč.

Ekvadorci su poravnali na 1:1 golom Caiceda u 67. minuti, ni samo tri minuta kasnije Senegal je ponovo poveo. U centru pažnje bio je Kalidou Koulibaly koji je zabio gol za 2:1 i ispostavilo se da je taj trenutak odlučio putnika u osminu finala.

Senegal je bez svoje najveće zvijezde Sadija Manea koji u Katar nije stigao zbog povrede uspio na kraju da prođe u nokaut fazu ovog velikog takmičenja što je zaista za ovu selekciju ogroman uspjeh.

Nakon završetka utakmice igrači Senegala su s navijačima proslavili ovaj sjajan rezultat, ali jednim potezom su posebno oduševili fudbalski svijet.

Oglasi

Naime, Senegalci nisu zaboravili na nekadašnjeg reprezentativca Papu Boubu Diopa koji je preminuo prije tačno dvije godine u 42. godini života, a njegova smrt tada je šokirala fudbalski svijet.

Diop je preminuo nakon kratke i teške bolesti na današnji dan, a Senegalci su pokazali da nisu zaboravili čovjeka koji je bio dio legendarne generacije ove reprezentacije 2002. godine na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji.

Nakon utakmice oni su slavili plasman u osminu finala uz fotografiju na kojoj je bio Diop, a ispod nje je pisalo: "Pravi lav nikada ne umire".

Oglasi

Također, i kapiten ove selekcije Koulibaly koji je bio junak večerašnje utakmice nastupio je danas s kapitenskom trakom koja je napravljena u čast Diopa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Senegal će u osmini finala igrati protiv prvoplasiranog iz grupe B, a trenutno je lider u toj grupi Engleska. Rasplet te grupe saznat ćemo večeras jer se mečevi Iran - SAD i Engleska - Vels igraju s početkom u 20 sati.

Top Komentari

user1596891057
Svaka im čast tj prvo igračima a i ludim navijačima možda među boljim na svjetskom prvenstvu,kapa dole
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi