Senegalci nagrađeni na nevjerovatan način: Dobili novac, ali i po dvije parcele zemlje

Predsjednik države potvrdio

Senegalci nagrađeni na nevjerovatan način: Dobili novac, ali i po dvije parcele zemlje

Endin Čaušević

Reprezentacija Senegala prije nekoliko dana osvojila je Afrički kup nacija.

Senegalci su igrali odlično na Afričkom kupu nacija koji se održao u Kamerunu i na kraju su uspjeli da u finalu nakon penala pobijede Egipat i dođu do prve historijske titule.

Jučer su igrači Senegala imali spektakularan doček u Dakaru gdje ih je dočekao ogroman broj navijača koji su s njima proslavili ovaj veliki uspjeh.

Nakon proslave titule u centru pažnje našao se senegalski predsjednik Macky Sall koji je poručio da će svi igrači biti novčano nagrađeni, ali da će i pored toga dobiti još jednu zanimljivu nagradu.

"Svaki fudbaler i član stručnog štaba reprezentacije će dobiti po 75.000 eura, parcelu od 500 kvadratnih metara u Diamniadiju i parcelu od 200 kvadradnih metara u Dakaru", saopštio je predsjednik.

Diamniadi je inače novi grad u Senegalu koji je tek u izgradnji i udaljen je oko 30 kilometara od glavnog grada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi