Nestvarne scene iz Afrike, igraču "otkazale" noge, pa uslijedio potez o kojem bruji cijeli svijet

Poraz ga je baš pogodio

Nestvarne scene iz Afrike, igraču "otkazale" noge, pa uslijedio potez o kojem bruji cijeli svijet

E. Čaušević

Reprezentacija Senegala bila je jedan od najvećih favorita za osvajanje Afričkog kupa nacija, ali ova selekcija ispala je sinoć već u osmini finala nakon poraza od Obale Slonovače poslije penala. U centru pažnje nakon utakmice našao se mladi Lamine Camara kojeg je ovaj poraz itekako pogodio.

Senegal je za mnoge bio prvi favorit za osvajanje zlatne medalje na ovom takmičenju, te se vjerovalo da Sadio Mane i društvo mogu otići do samog kraja, ali to se nije desilo.

Već na prvoj stepenici nokaut faze Senegal je ispao s Afričkog kupa nacija i to nakon poraza od domaćina Obale Slonovače koja je poslije penala uspjela da se plasira u četvrtfinale ovog takmičenja.

Rezultat nakon regularnog dijela meča bio je 1:1, a u produžecima mreže su mirovale, te smo putnika u narednu fazu saznali nakon penala.

Igrači Obale Slonovače bili su bez greške u penal seriji, dok je tragičar bio Moussa Niakhate koji je promašio penal za Senegal u trećoj seriji što je na kraju odlučilo pobjednika ove utakmice i putnika u četvrtfinale.

Oglasi

Ovaj poraz je Senegalcima teško pao i bili su neutješni nakon utakmice, no posebno se tu istakao Lamine Camara.

Camara inače ima tek 20 godina i nastupa za Metz, te je sinoć odigrao 87 minuta. S klupe je pratio penale, a nakon što je njegov tim ispao on se srušio na teren i počeo je neutješno plakati.

Koliko ga je poraz pogodio najbolje pokazuje video na kojem se vidi da Camara uopšte nije mogao ni hodati do svlačionice. Tu su reagovali njegovi saigrači koji su ovog 20-godišnjaka odnijeli sa terena u svlačionicu.

Potez Camarinog saigrača oduševio je javnost, ali i navijače na stadionu koji su ih ispratili aplauzima s terena.

Ovaj video postao je hit na društvenim mrežama i mnogi su poslali poruku podrške za mladog igrača reprezentacije Senegala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi