Skandal na velikom turniru - Ženama prvo opipaju grudi, pa ih puste da uđu na stadion

Nevjerovatno

Skandal na velikom turniru - Ženama prvo opipaju grudi, pa ih puste da uđu na stadion

E. Škorić

Obala Slonovače domaćin je Afričkog kupa nacija koji se trenutno igra, ali čini se da je pala na ispitu i neće se baš stanovnici ove zemlje po lijepom sjećati onoga što je trebao da bude praznik fudbala.

Reprezentacija Obale Slonovače je razočarala. Prvo je izgubila od Nigerije sa 1:0, potom od Ekvatorijalne Gvineje sa 4:0, ali je na kraju dobila Gvineju Bisau sa 2:0. Ipak, ovisit će o rezultatima ostalih timova i čekati da vidi rasplet kako bi saznala ide li dalje.

Afrički kup nacija se trebao održati u Gvineji u ljeto 2023. godine, ali je na kraju početkom 2024. organizacija turnira pala na Obalu Slonovače i za sada stvari ne idu po planu.

Novinska agencija "Associated Press" već je izvijestila o problemima navijača koji su htjeli kupiti ulaznice. Pokazalo se da mnogi od njih nisu imali takvu priliku, iako stadioni nisu bili ispunjeni do posljednjeg mjesta. No, u kontinentalnom savezu OSRH smatraju da problema nema.

Pitanje je hoće li organizatori tako pristupiti i snimci koja je proteklih dana kružila internetom. Osasu Obayiuwana - bivši novinar BBC-ja - objavio je video na X-u, na kojem se vidi kako službe pretražuju ljude prije ulaska na stadion. Problem je što je to učinjeno mimo svih granica.

Oglasi

Na snimci se vidi kako policajac odlučno hvata grudi žena na pregledu. Neki ljudi koji su komentarisali ovu objavu pokušali su odbraniti ove postupke.

Istaknuli su kako je i ona žensko, a navijači koji su bili pretreseni na cijelu su situaciju reagovali smijehom. Prema novinaru, to nema nikakvog smisla, ali za sada niko od naležnih organa nije reagovao na ovakve metode pretresa navijača odnosno navijačica.

Veliki broj zvijezda nastupa na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija, a među najvećima je svakako Mohamed Salah, ali je Egipćanin imao nesreću da se povrijedi. 

I Sadio Mane se svakako smatra jednom od najvećih zvijezda na turniru, ali se lider Senegala danas pošteno obrukao s ovim promašajem...

Ipak se iskupio kasnije jer je asistirao Ndiayeu za 2:0 u 90. minuti, što je bio konačan rezultat u duelu sa Gvinejom. Senegal je sa maksimalnih devet bodova prošao dalje iz grupe C. Dalje ide i Gvineja kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane, te Kamerun.

Moramo također reći da je zvijezda iz sjene bivši igrač Tuzla Cityja Emilio Nsue, koji je za reprezentaciju Ekvatorske Gvineje dao čak pet golova i prvi je strijelac na turniru, a trenutno igra u jednom španskom trećeligašu, ali eto ostaće upamćeno da je jedan period karijere proveo i u Premijer ligi BiH.

Top Komentari

@rm1n
Ovo je žena što ih pipa, samo izgleda kao muško ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi