Senegalski igrači ljuti, Savez im ne da novac

Žele premije za pobjede

Senegalski igrači ljuti, Savez im ne da novac

E. Škorić
Teme:

Sengalski nogometaši sutra igraju protiv Bosne i Hercegovine u Le Havreu, a na treningu prije ove prijateljske utakmice igrači su iskazali nezadovoljstvo na hitnom sastanku, rekavši da nije u redu to što neće dobiti premije.

Senegalski nogometni savez (FSF) navikao je igrače na određene bonuse ili premije za pobjede, ali sada im je rečeno da 1.500 eura, koliko su dobijali, Savez neće biti u mogućnosti da im plati.

Odluka je to čelnika Saveza i stručnog štaba reprezentacije na čelu sa Aliou Cisseom.

Iako većina igrača Senegala zarađuje milione igrajući u velikim klubovima u Evroi, očito im nije dosta, pa žele da "kapne" i za vrijeme reprezentativnih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi